Premierul Canadei a plâns la reîntâlnirea cu refugiații

Data actualizării: Data publicării:
justin trudeau

A impresionat o lume întreagă prin stilul său dezinvolt, iar acum a reuşit să-şi emoţioneze fanii. E vorba de premierul canadian Justin Trudeau, care a plâns în direct, în timpul unei emisiuni. S-a întâmplat atunci când şeful guvernului de la Ottawa s-a reîntâlnit cu refugiaţii pe care i-a primit în ţară în urmă cu un an. A fost un moment extrem de emoţionant atât pentru el, cât şi pentru oamenii cărora le-a acordat şansa să o ia de la capăt.

Când am aterizat pe aeroportul Pearson, prima persoană care ne-a strâns mâinile a fost premierul. Iar acea zi a însemnat mult pentru mine. Când l-am întâlnit pe domnul prim-ministru, mi-a spus patru cuvinte: Bine aţi venit acasă! M-am gândit imediat la Siria de dinainte de război, la viaţa noastră şi bucuria pe care o trăiam atunci, dar şi la momentele oribile trăite în timpul războiului. Acum, după un an, sunt mândru că sunt canadian, la fel cum sunt că m-am născut în Siria”, afirmă Vanig Garabedian, refugiat sirian.

„În momentul în care te-am privit pe tine şi pe fetele tale în aeroport venind către mine, am înţeles cât de multe putem face noi, ca ţară. Nu aţi fi păşit pe teritoriul canadian în acea noapte dacă nu aş fi spus că putem face asta împreună. Pentru mine a fost o asigurare că mă voi descurca în această meserie, a fost foarte, foarte emoţionant”, spune Justin Trudeau, premierul Canadei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri