Reacţia lui Barack Obama în scandalul #PanamaPapers

Data publicării:
Barack Obama discurs starea natiunii 2015 - Guliver GettyImages 2

„Am spus adesea că cel mai bun mod de a pune capăt acestui comportament iresponsabil este o reformă a taxelor, care închide breşele ce provoacă pierderi şi simplifică codul fiscal pentru toată lumea. În ultimii ani am propus în mod repetat planuri care să facă sistemul nostru de taxe mai competitiv pentru toate întreprinderile, inclusiv pentru cele mici”, a declarat liderul SUA.

În acelaşi timp, Barack Obama atrage atenţia că evaziunea fiscală a devenit o problemă enormă la nivel mondial. El a vorbit şi despre întărirea cooperării internaţionale pe această temă.

În paradisurile fiscale se ascund peste 18.500 de miliarde de dolari. Este o sumă care reiese dintr-o statistică Oxfam din 2013. Aceşti bani, aproape de necuprins cu mintea, înseamnă deseori taxe neplătite de cei mai bogaţi oameni din lume. De la criza financiară încoace, lideriii celor mai puternice economii din lume promit să scoată din jocul economic secretul bancar şi paradisurile fiscale. Pe seama acestora a fost pusă, în mare măsură, însăşi criza.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri