Rusia | Starea vremii şi prognoza de război

Data publicării:
prezentator meteo rusia

În Rusia, prognoza meteo şi comentariile politice şi militare merg mână în mână. O arată imagini de la televiziunea de stat din Rusia, adunate de jurnaliştii de la BBC. Prezentatorii rubricii meteo pun informaţiile despre starea vremii în contextul unor scenarii - ipotetice, desigur - despre atacuri nucleare. Mai vorbesc şi despre vremea din Siria, de exemplu. Asemenea comentarii politice din rubrica meteo nu sunt tocmai o noutate la televiziunea rusă. Dar ele par să fie tot mai dese pe măsură ce relaţiile dintre Rusia şi Statele Unite se înrăutăţesc.

Televiziunea de stat rusă e atât de preocupată de politică externă, încât prognoza meteo e presărată adesea cu diferite comentarii politice, relatează BBC.

Pe măsură ce relaţiile cu SUA se înrăutăţesc, prezentatorii meteo din Rusia vorbesc despre un posibil atac nuclear:

- Din acest motiv, un atac nuclear poate avea loc nu doar pe cea mai scurtă, ci pe orice traiectorie. De exemplu, pe la Polul Nord sau pe la Polul Sud. Sunt regiuni unde SUA nu au un scut anti-rachetă pe care să se poată baza.

- Dacă ar fi să explodeze o focoasă nucleară în spaţiu, deasupra statului Nebraska, poate face praf toate dispozitivele electronice de pe teritoriul SUA şi din provinciile sudice ale Canadei.

Se vorbeşte des şi despre Siria:

- Octombrie e o lună bună pentru a zbura deasupra Siriei.

- Teroriştii din Mosul s-ar putea alătura militanţilor din Siria. Rusia ia în calcul această ameninţare. Sateliţii şi dronele noastre vor monitoriza situaţia din Mosul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri