Studenții din Texas pot veni la cursuri înarmați

Data publicării:
GettyImages-168032448

De 20 de ani, texanii au dreptul să poarte armă în public. Acum acest privilegiu a fost extins şi în instituţiile de învăţământ superior. De la caz la caz, fiecare universitate poate impune anumite restricţii. Unele nu permit introducerea armelor în căminele din campus sau în birourile profesorilor. Cei mai mulţi studenţi consideră că legea este binevenită.

„Mă simt mai în siguranţă ştiind că pot veni înarmată în campus. Aud despre multe incidente nefericite, incidente armate şi simt că trebuie să mă apăr”, spune o studentă.

Pentru alţii armele în campus nu aduc niciun sentiment de siguranţă.

„Nu cred că un campus universitar este locul potrivit să vii înarmat. Studenţii nu au nevoie de arme. Recunosc că acum intru cu teamă în campus”, spune unul dintre studenți.

Legalizarea armelor în campusurile din Texas a coincis cu împlinirea a 50 de ani de la primul atac în masă într-o universitate americană comis în acest stat.

În 1966, un lunetist a deschis focul asupra studenţilor Universităţii Texas. 17 oameni au murit atunci.

Statele Unite au o istorie neagră a atacurilor armate în şcoli şi deşi în ultimii opt ani s-a vorbit tot mai des despre o înăsprire a regimului armelor şi muniţiilor, planurile nu s-au concretizat. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri