Thailanda riscă să-și piardă principala sursă de venit

Data publicării:
THAILANDA GettyImages

11 bombe artizanale au explodat, într-un interval de 24 de ore, în mai multe staţiuni din sudul Thailandei. Patru au fost detonate în Hua Hin, o destinaţie extrem de populară în rândul turiştilor occidentali, iar alte două pe o plajă din exotica insulă Phuket. Printre răniţi sunt cel puţin 10 străini, inclusiv germani, olandezi şi italieni. Atacurile i-au pus pe fugă pe majoritatea turiştilor.

Tim Kelleher, turist irlandez: „Pare un oraş fantomă. De obicei, acest loc clocoteşte de lume. În weekend era foarte aglomerat. Strada asta trebuia să fie plină de turişti, de magazine. Acum totul e mort. ”

Mike Buttimore, turist britanic: „Plec pentru că atmosfera nu este deloc bună. ”

Autorităţile din Thailanda spun că nu au fost atacuri teroriste, ci acte de sabotaj comise de localnicii care vor să stârnească haos în ţara aflată sub regim militar. Guvernul a promis pedepsirea celor vinovaţi şi a îndemnat la calm.

Prayuth Chan-Ocha, premierul thailandez: „Aş dori să le cer tuturor thailandezilor şi presei să nu intre în panică. De acum înainte, vă rog să fiţi cu ochii în patru, să puneţi voluntari în regiunile voastre care să monitorizeze toate locurile importante şi atracţiile turistice din fiecare provincie. ”

Astfel de atacuri au loc frecvent în sudul Thailandei, dar până acum nu vizau şi zonele turistice. Veniturile din turism reprezintă 10% din produsul intern brut al Thailandei, ţară care aşteaptă anul acesta un număr record de vizitatori: 32 de millioane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri