Turneul lui Donald Trump, sursă de glume pe internet. „S-a transformat în Saruman”

Data publicării:
trump gu globul

Preşedintele american este, aşa cum era de aşteptat, urmărit pas cu pas de jurnalişti în primul său turneu în străinătate. Fiecare gest, fiecare apariţie este examinată şi nu scapă criticilor aspre. Iar cel mai comentat moment, care a făcut furori pe internet, este cel în care Donald Trump se află în faţa unui glob de cristal luminat.

Regele Arabiei Saudite, preşedintele Egiptului şi preşedintele Statelor Unite au inaugurat împreună, la Riad, un centru pentru combaterea extremismului. Într-un gest simbolic al acestei uniuni, cei trei lideri au atins simultan o sferă luminoasă. Un instantaneu al momentului a fost distribuit pe internet de ambasada Statelor Unite în Arabia Saudită şi, oricât de profund ar fi trebuit să fie mesajul internaţional, nu a scăpat de ironii.

O fotografie publicată pe Facebook îi transformă practic pe şefii de stat în personaje din „Stăpânul inelelor”, iar sfera luminoasă devine Ochiul lui Sauron, personajul malefic al trilogiei.

Utilizatorii de Twitter au interpretat după bunul plac momentul. „N-am de gând să caut despre ce e vorba, dar pare că Donald Trump s-a transformat în Saruman”, o altă trimitere către celebra serie „Stăpânul Inelelor”. O altă postare face referire la câteva declaraţii ale lui Donald Trump, care admitea cu ceva vreme în urmă, într-o discuţie privată cu un moderator tv, că obişnuia să hărţuiască femei. „Când eşti vedetă, te lasă să-i apuci de... glob”, a scris o utilizatoare de Twitter.

Inaugurarea centrului din Riad nu a fost singura ipostază bizară a preşedintelui american din timpul vizitei în Arabia Saudită.

Dansul săbiilor este un ritual care se repetă la fiecare vizită de rang înalt din Arabia Saudită. Aşa că Donald Trump nu avea cum să evite acest moment. Postura rigidă şi gesturile mecanice l-au transformat, din nou, în ţinta glumelor pe internet. Concluzia generală a fost că îi lipseşte categoric orice talent pentru dans.

Nici cu protocolul nu se descurcă mai bine. În primele ore ale vizitei în Israel, Donald Trump a avut nevoie de două ori de indicaţii. Prima - chiar pe aeroport, când preşedintele israelian pare că-i face semn discret să salute trupele. Apoi, la conferinţa de presă a avut, din nou, nevoie de un mic ajutor.

În timp ce preşedintele israelian i se adresa, din public, Melania Trump îi atrăgea atenţia soţului ei să-şi scoată din buzunarul sacoului hârtiile cu discursul. După cum se vede şi în imagini, liderul american se conformează imediat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri