Un designer columbian produce haine care salvează vieți

Data publicării:
designer

O fabrică de textile din Columbia îmbracă preşedinţi, vedete şi oameni de afaceri. Nu produce însă orice fel de haine. Cele realizate aici sunt făcute să reziste gloanţelor.

În această fabrică din Bogota, croitoresele reuşesc să îmbine stilul cu utilul. Lenjeria de corp, costumele şi paltoanele care ies din mâinile lor nu doar că salvează reputaţia, pot salva şi viaţa celui sau celei care le poartă. Omul din spatele acestui proiect are atât de multă încredere în produsele lui încât recunoaşte că le-a testat inclusiv pe soţie.

Mi-am împuşcat soţia, mi-am împuşcat avocatul, fraţii. Am tras inclusiv în mine pentru a demonstra că avem un produs de calitate,” spune Miguel Caballero, designer de haine antiglonţ.

Se zvoneşte că însuşi Barack Obama ar fi purtat o vestă antiglonţ realizată de designerul columbian când a depus jurământul pentru primul mandat de preşedinte în 2009.

Ce vă pot spune este că, în trecut, mulţi preşedinţi au apelat la produsele noastre. Dar nu avem voie să spunem despre ce preşedinţi este vorba,” precizează Miguel Caballero.

Miguel Caballero realizează şi veste antiglonţ pentru poliţie, dar a reuşit să reducă scutul la dimensiuni aproape imperceptibile pentru a-l introduce, spre exemplu, în lenjeria de corp astfel încât să fie disimulat cu uşurinţă sub haine obişnuite. Preţul unui tricou antiglonţ porneşte de la 1.500 de dolari.

Este un preţ mic în comparaţie cu valoarea propriei vieţi,” adaugă Miguel Caballero.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri