VIDEO. Aglomerație și nervi la pașapoarte

Data publicării:
pasapoarte

Perioada concediilor a adus aglomeraţie la serviciul de Paşapoarte din Braşov, unde chiar şi 600 de oameni vin zilnic pentru a-şi procura documentele. Sătui de cozile interminabile şi presaţi de timp, oamenii au început să meargă şi în judeţul vecin, Covasna. Aici s-au lovit, însă, de aceleaşi cozi interminabile.

La Braşov, zeci de oameni nemulţumiţi şi sătui să aştepte ore în şir pentru a ajunge la ghişee au început să se certe pe bonurile de ordine de la Paşapoarte.

„Am mai fost de două ori, dar tot aşa...nu ştiu la ce oră se închide automatul acesta”, spune un bărbat.

Tensiune mare este şi în spatele ghişeelor. Cei trei angajaţi care lucrează cu publicul sunt depăşiţi de situaţie în condiţiile în care, pe zi, vin chiar şi 600 de oameni. Într-o zi obşinuită, numărul lor nu trece de cîteva câteva zeci.

Nicolae Grozavu, agent principal: „Foarte greu. Nu ai timp nici de pauza de masă. La ora actuală sunt, practic, la limită. Eliberez un paşaport undeva, în medie, la un minut jumate, două minute de paşaport. Media, pe zi, este undeva la 170, ieri am avut 170-180”.

Sătui de stat la cozi, mulţi braşoveni au mers în judeţul Covasna. Şi aici, la fel: doar doi funcţionari lucrau cu publicul.

Sebastian Cucu, prefectul judeţului Covasna: „Cam 40% din cererile pe care le procesează colegii noştri sunt cereri ale cetăţenilor din judeţul Braşov”.

Scms. Dana Ioniţă, şef Serviciu Paşapoarte Covasna: „Au fost situații in care au fost mai mulți cetățeni decât numărul bonurilor de ordine, dar s-au prezentat în ziua urmatoare”.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, şi aici sunt zile în care cel puţin 200 de persoane vin pentru a-şi elibera paşapoartele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri