VIDEO - Maroc | Tutorial de machiaj pentru femeile bătute

Data publicării:
maroc

O emisiune de televiziune din Maroc este unul dintre subiectele momentului în presa internaţională. O expertă în machiaj demonstrează pentru public cum îşi poate acoperi vânătăile o femeie bătută de soţul ei.

Televizunea de stat din Maroc a difuzat programul care a şocat o audienţă mondială. E promovat ca un ghid pentru femeile care, bătute de soţ acasă, vor să îşi continue ziua fără ca cei din jur să le vadă vânătăile. Demonstraţia a picat într-un momenet cum nu se poate mai prost. A fost difuzată cu 48 de ore înainea zilei internaţionale de luptă împotriva violenţei domestice.

Recţiile au fost imediate şi virulente. Organizaţii internaţionale, mari publicaţii şi lideri de opinie au condamnat programul. Televiziunea l-a scos de pe internet însă reacţiile continuă să se adune.

Contextul local e cât se poate de relevant în această situaţie. În Maroc, potrivit unor studii independente, 2 din 3 femei suferă acasă o formă de de violenţă domestică şi foarte puţine cazuri sunt raportate.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o stire puteţi lua legătura cu noi pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail sau pe contul nostru de Facebook. Ne puteţi contacta şi telefonic, sau ne puteţi trimite fotografii şi filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizaţi numele şi locul din care le transmiteţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri