Mister elucidat. De ce sclipește Pământul, văzut din spațiul cosmic

Data actualizării: Data publicării:
sclipire

Unul dintre cele mai mari mistere ale spaţiului a fost în sfârşit elucidat. Este vorba despre nişte sclipiri ciudate care se reflectă de pe Pământ şi sunt vizibile din spaţiul cosmic.

Sunt atât de intense, încât se văd din spaţiu. Şi sunt aceleaşi licăriri pe care le depista, în 1993, astronomul Carl Sagan, în imaginile trimise de sonda spaţială Galileo.

Astrofizicianul a crezut atunci că apar numai în regiuni acoperite de ape şi ar fi cauzate de lumina solară care se reflectă de pe suprafaţa oceanelor. Însă acum, experţii NASA le-au descoperit şi pe pământ. Din iunie 2015 până în august 2016, au detectat 866 de astfel de licăriri care se reflectă de pe planeta noastră.

Ei au ajuns la concluzia că sunt, de fapt, nişte cristale de gheaţă. Ele sunt dispuse orizontal, la 5-8 kilometri deasupra Terrei şi sunt părţi componente ale norilor de tip cirrus. Odată ce lumina Soarelui se loveşte de ele, cristalele o reflectă înapoi în spaţiu.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Băloi.

Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri