Hillary Clinton, câștigătoare în orășelul care a dat startul votului

Data actualizării: Data publicării:
Hillary Clinton Holds Post-Super Tuesday Rally In NYC
NEW YORK, NY - MARCH 2: Supporters for Democratic presidential candidate Hillary Clinton are silhouetted in a large American flag at a rally following Super Tuesday on March 2, 2016 in New York City. The former secretary of state won seven states on Tuesday, giving her a lead in the democratic primary.(Photo by Andrew Renneisen/Getty Images)

Dixville Notch, o aşezare cu numai 12 locuitori din statul New Hampshire, este orășelul care, conform tradiției, dă startul votului la alegerile prezidenţiale americane. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ACTUALIZARE 7.30: Voturile au fost exprimate și numărate în mica așezare din New Hampshire. În total, opt persoane au votat, iar câștigătoare este Hillary Clinton. Candidata democrată a obținut patru voturi și Donald Trump două.

„Mesajul pe care vrem să îl transmitem este că, dacă 100% din oamenii dintr-un orăşel se pot trezi la miezul nopţii să voteze, atunci poate că şi restul ţării poate petrece o oră sau două pentru a ieşi la vot de asemenea”, a declarat observatorul scrutinului, Tom Tillotson.

Este miezul nopţii acolo, iar localnicii s-au adunat în sala de bal din centru pentru a vota pentru viitorul preşedinte. Pentru că sunt atât de puţini, votul şi numărătoarea durează de regulă doar câteva minute. Foarte curând vom afla şi care dintre candidaţi a câştigat alegerile în Dixville Notch, deşi, evident acest lucru nu va fi foarte relevant având în vedere cât de puţine voturi sunt.

În următoarele ore vom asista la apogeul unui maraton electoral fără egal în toată lumea, care a început în ianuarie odată cu procesul pentru desemnare a candidaţilor celor două Partide.

Este vorba despre republicanul Donald Trump şi democrata Hillary Clinton, care se înfruntă azi în marea finală pentru Casa Albă. Unul dintre ei va deveni cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, dar care anume, asta vom afla undeva în zorii zilei de mâine.

Deşi eclipsate de cursa pentru Casa Albă, alegerile prezidenţiale nu sunt singurele pentru care votează azi americanii. Ei îi aleg pe membrii Camerei Reprezentanţilor şi pe 34 dintre membrii Senatului.

În plus, în mai multe state au loc referendumuri pe diverse teme, printre care legalizarea marijuanei. În total, 149 de milioane de americani ar trebui să voteze, dar circa 42 de milioane au votat anticipat.

Urmăriți alegerile din SUA la Digi24, chiar dacă este marți, zi de lucru, și chiar dacă este noapte! Digi24 va reflecta în direct, în ediții speciale, procesul electoral american, în noaptea de marți spre miercuri. Fiți primii care află nemijlocit cum decurge una dintre cele mai strânse și mai costisitoare curse electorale din istoria Statelor Unite. Oricine va ieși președinte, se va scrie istorie!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri