Posibil summit NATO în primăvară, primul pentru Donald Trump

Data publicării:
NATO Meeting Brussels
BRUSSELS, BELGIUM - JUNE 6: An exterior view of North Atlantic Treaty Organization (NATO) headquarters is shown on June 6, 2002 in Brussels, Belgium. NATO defense ministers are attending a two day conference to discuss ways of fighting terrorism. The ministers are also holding the first meeting of the Russia-NATO Council (RNC). (Photo by Paul O'Driscoll/Getty Images)

NATO ar putea organiza un summit extraordinar în primăvară, la Bruxelles, la care să participe - în premieră - Donald Trump. Informaţia a fost oferită pentru agenţia Reuters de ministrul britanic al Apărării, care a discutat această idee la telefon cu secretarul-general NATO.

În primul rând, lumea nu s-a dat peste cap, am mai avut parte de schimbări de administraţie, de la democraţi la republicani. Am mai văzut asta. Avem un preşedinte nou, dar am mai văzut asta. Iar un preşedinte nou cere NATO să cheltuiască mai mult pentru propria apărare. Am mai auzit şi asta. Fiecare administraţie americană a avut un rol de conducere în NATO”, a spus Michael Fallon, ministrul britanic al Apărării.

De obicei, alianţa nord-atlantică organizează summituri o dată la doi ani, dar de fiecare dată când este ales un nou preşedinte american au loc mici întâlniri cu ţările membre.

NATO a fost una dintre ţintele lui Donald Trump, în timpul campaniei electorale. Preşedintele ales a spus că va reduce implicarea Statelor Unite în alianţă, dacă ţările europene nu vor cotiza mai mult pentru securitatea lor. Iată însă că ministrul britanic al Apărării spune că aceste mesaje nu trebuie neapărat să îngrijoreze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri