Cele trei motive pentru care au ieșit rușii în stradă

Data publicării:
RUSSIA-MOSCOW-PROTEST

Kremlinul consideră protestele masive care au avut loc ieri în mai multe oraşe din Rusia drept o provocare iar organizatorii manifestaţiilor sunt acuzaţi că i-au mituit pe participanţi. Poliţiştii au reţinut peste 1000 de manifestanţi iar printre ei se afla şi rivalul politic al lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi. El a fost audiat astăzi şi a fost găsit vinovat pentru organizarea ilegală a protestelor, relatează Digi24. Alexei Navalnîi a fost amendat cu 350 de euro şi va rămâne 15 zile sub arest.

Kremlinul a găsit o explicaţie pentru faptul că la proteste au venit mulţi adolescenţi.

Există informaţii potrivit cărora li s-au promis bani adolescenţilor care au participat la protestele de la Moscova, în cazul în care ar fi fost reţinuţi de forţele de ordine. O parte din dovezi vor fi prezentate publicului, dacă autorităţile consideră acest lucru necesar”, spune purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Un politolog rus are o altă variantă.

„Din câte înţeleg, trei motive au adus oamenii în stradă pentru manifestaţiile ce au avut loc în toată ţara. Primul motiv este cel politic. Sunt acei oameni care suferă de lipsa evoluţiei sociale, pentru că au nevoie de asta. Ei nu au parte de ocazia de a-şi proiecta viitorul”, afirmă Ekaterina Şulman, politolog.

Mai mult, spre deosebire de alte categorii de vârstă, tinerii nu sunt atât de afectaţi de propaganda desfăşurată de regim cu ajutorul televiziunii, spun experţii.

„Cel de-al doilea motiv este unul tehnologic. Este într-adevăr vorba de oameni care nu sunt victime ale propagandei de la televizor. Iar cel de-al treilea motiv este cel personal. Există un lider care vorbeşte cu ei”, adaugă politologul.

Liderul la care se referă politologul este Alexei Navalnîi, cel mai vizibil critic al preşedintelui Vladimir Putin. Deşi au existat numeroase tentative de intimidare, Navalnîi continuă să-şi încurajeze susţinătorii. În timp ce se afla la tribunal, Alexei Navalinîi le-a transmis un mesaj protestatarilor

„Va veni momentul când noi îi vom judeca pe ei (cu onestitate de această dată)”, a scris Alexei Navalinîi pe Twitter.

Kremlinul îl acuză pe Alexei Navalnîi că protestele organizate de el au fost ilegale.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri