New York | 30.000 de albine, stabilite pe un zgârie-nori

Data actualizării: Data publicării:
albine

Intervenţie neobişnuită la New York. Un apicultor a fost solicitat să mute, un roi de 30.000 de albine, de la 200 de metri înălţime. Misiunea, deloc uşoară, s-a terminat cu bine, şi pentru albine, şi pentru apicultorul, devenit alpinist de ocazie, pe zgârie-nori.

Times Square. Altfel spus, inima Manhattanului. Deasupra bulevardelor aglomerate la orice oră din zi şi din noapte şi a uriaşelor panouri publicitare, un roi de albine se stabilise pe acoperişul unui zgârie-nori.

Am primit un apel despre un roi de albine pe acoperişul unei clădiri chiar în Times Square, vechea clădire New York Times, de unde coboară sfera de Revelion. Aşa că am mers acolo, le-am luat şi acum au nevoie de casă nouă,” povestește Andrew Cote, apicultor.

Iniţial, îngrijitorii clădirii pe care se stabiliseră albinele au crezut că ele căutau un loc ferit pentru a-şi face un nou stup. Din fericire, metropola americană dispune inclusiv de apicultori, pentru că mulţi new yorkezi au adoptat moda creşterii de albine la oraş.

Albinele nu-şi făcuseră stup. Ele provin de pe un hotel din apropiere, unde probabil că nu erau prea bine îngrijite, aşa că au plecat,” spune Andrew Cote, apicultor.

Atentă să nu rănească insectele, echipa de intervenţie a pus roiul într-un stup mobil şi a mutat colonia de insecte într-unul din parcurile metropolei, unde vor trăi libere de acum încolo.

Am hotărât să mutăm aceste albine în parcul Bryant Park, pentru că înainte de toate aveau nevoie de un loc în care să se stabilească. Erau atât de multe într-un recipient atât de mic, încât s-ar fi supraîncălzit dacă le-am fi lăsat acolo prea mult timp,” adaugă Andrew Cote, apicultor.

Primăria din New York a legalizat creşterea de albine în oraş din 2010. În 2015, erau înregistraţi peste 100 de apicultori, dar autorităţile cred că numărul lor este mult mai mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri