Viziunea rusă asupra războiului din Siria

Data publicării:
valeri kuzmin ambasador rusia

Implicarea Rusiei în războiul din Siria a înclinat balanţa de putere în favoarea regimului Assad. Oraşul Alep este aproape distrus de numărul mare de bombardamente, iar civilii de aici îşi duc zilele în condiţii greu de imaginat. Oficial, atacurile aviatice ruseşti sunt îndreptate asupra teroriştilor. Ambasadorul Moscovei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, invitat la emisiunea Paşaport diplomatic, vorbeşte despre acest subiect.

Cristina Cileacu: Domnule ambasador, ştiţi numărul de victime de până acum din Alep?

Valeri Kuzmin: Da, îl cunosc.

Cristina Cileacu: Care este?

Valeri Kuzmin: Ştiţi numărul de victime din Alep din primii patru ani şi jumătate de război.

Cristina Cileacu: A fost mai mic decât este acum.

Valeri Kuzmin: Nu este aşa. Credeţi-mă. Doar nu vreţi să vă amintiţi varianta corectă. Ar trebui doar să vă curăţaţi puţin memoria şi o să descoperiţi că numărul de victime nu mă refer la oamenii decapitaţi, nu.

Cristina Cileacu: Vorbesc despre momentul începerii bombardamentelor.

Valeri Kuzmin: Dacă urmăriţi evenimentele din Irak şi Siria, dacă treceau câteva zile fără niciun act terorist era o pauză în ostilităţi. Erau atentate unul după altul. Aruncau în aer totul.

Cristina Cileacu: Iar acum bombardaţi întregul oraş. Ştiţi, numărul copiilor morţi era de 911, ieri. Doar în Alep, după bombardamente. Este aceasta o metodă de luptă împotriva terorismului?

Valeri Kuzmin: Nu cred că acest subiect este de vorbit într-un interviu, v-am înţeles logica. Nu o împărtăşim”.

Interviul integral pe care ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, l-a acordat pentru Digi24 poate fi urmărit integral astăzi de la 22.30, la emisiunea Paşaport diplomatic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri