Sosirea trupelor americane în România întârzie

Data actualizării: Data publicării:
trupe americane romania cale ferata

Vremea potrivnică şi nepotrivirea căii ferate din ţara noastră cu cea din Occident au întârziat sosirea trupelor americane la baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Garniturile încărcate cu tancuri şi alte echipamente militare, care ar fi trebuit deja să fie în Constanţa, vor ajunge în baza militară abia marți.

trupe americane romania cale ferata

Diferența dintre infrastructura din Occident şi cea din ţara noastră întârzie sosirea trupelor americane în baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Mai exact,  șinele din Europa de Est, inclusiv din România, sunt mai înguste decât cele din Occident, drept urmare, tancurile, care sunt mai late decât platforma, nu încap în tuneluri.

Au intrat prin vama Curtici, dar nu au putut merge pe traseul standard, aşa că au ocolit pe la Câmpia Turzii, potrivit Digi24.

În plus, toate trenurile militare, pe timp de pace, dau prioritate trenurilor civile.

Un alt motiv de întârziere - convoiul era mai lung şi nu putea fi susţinut de o locomotivă românească, aşa că a fost împărţit în mai multe transporturi mai mici, ca să poată fi trase. Iar operațiunea a luat timp.

Oficiali din Ministerul Apărării au declarat că din cauza „condițiilor de trafic și a stării vremii", trenurile vor ajunge la baza de la Mihail Kogălniceanu abia marți.

În jur de 500 de militari din Forțele terestre ale SUA dislocate în Europa au plecat la 6 februarie, împreună cu tehnica militară, din Polonia către baza aeriană „Mihail Kogalniceanu”.

Citiți și: Exclusiv. Drumul militarilor americani din Polonia spre România

Militarii fac parte din Batalionul 1 „Fighting Eagles” și aduc cu ei tancuri M1 Abrams, vehicule de luptă M2 Bradley și mortiere Paladin. Vor sta în România nouă luni, timp în care se vor antrena alături de militarii români.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri