Alegeri în SUA |Ce au spus Trump și Clinton după ce au votat

Data publicării:
Democratic Presidential Candidate Hillary Clinton Casts Her Vote On Election Day

Cea mai puternică democraţie a lumii îşi alege în aceste momente liderul pentru viitorii patru ani. Hillary Clinton sau Donald Trump este întrebarea de pe buzele tuturor. Aproape 150 de milioane de americani sunt aşteptaţi la urne pentru a-l alege pe cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite. Mulţi au votat deja, inclusiv cei doi candidaţi principali, democrata Hillary Clinton şi republicanul Donald Trump. De fapt, mai peste tot sunt cozi uriaşe de zeci, chiar sute de persoane care stau la rând pentru a-şi exercita dreptul de vot.

Hillary Clinton a fost prima dintre cei patru pretendenţi la preşedinţia SUA care s-a prezentat la vot. Apariţia sa, la o mică secţie de votare dintr-o şcoală de lângă New York, a stârnit o adevărată isterie printre alegători.

Vă iubim!

Mulţumim pentru tot.

Veţi câştiga!

Cu siguranţă, cu ajutorul vostru!

Cum este să vă votaţi singură?

Este cel mai copleşitor sentiment, Dan. Ştiu câtă responsabilitate vine cu asta. Foarte mulţi oameni depind de rezultatul acestor alegeri şi de ce va însemna pentru ţara noastră şi voi face tot ce îmi stă în putere dacă voi fi suficient de norocoasă să câştig azi.

Alături de candidata democrată a votat şi soţul acesteia, fostul preşedinte american, Bill Clinton.

Cum vă simţiţi în postura de partener al unui om politic?

Sunt în această postură de ceva ani deja. Mă simt bine. Am 15 de practică în spatele meu.

Donald Trump nu s-a grăbit la urne, ba chiar a votat cu aproape o oră întârziere faţă de programul pe care îl anunţase iniţial presei.

Grea decizie! Este o şansă uriaşă, este un entuziasm extraordinar al oamenilor pe care îl vedem peste tot în ţară, în întreaga lume.... Ei bine, vrem să câştigăm, vrem să câştigăm. Vom vedea ce se întâmplă. Totul arată bine până acum.

Aproape 150 de milioane de americani cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne. Pentru un mic sătuc din New Hampshire alegerile s-au încheiat deja. Cei opt localnici cu drept de vot au votat la miezul nopţii aşa cum cere tradiţia locală. Ba chiar au numărat şi voturile.

Hillary Clinton, patru voturi!

Donald Trump, două voturi!

Gary Johnson, un vot!

Şi un vot pentru Mitt Romney!

Aşadar, Hillary Clinton l-a învins pe Donald Trump în micuţul oraş Dixville Notch. Un alt orăşel ai cărui locuitori au ambiţia să voteze printre primii, Millsfield, în acelaşi stat New Hampshire, l-a preferat pe Donald Trump cu 16 voturi la patru. Deşi eclipsate de cursa pentru Casa Albă, alegerile prezidenţiale nu sunt singurele pentru care votează azi americanii. Ei îi aleg pe membrii Camerei Reprezentanţilor şi 34 dintre membrii Senatului. În plus, în mai multe state au loc peste 150 de referendumuri, pe diverse teme printre care legalizarea marijuanei sau abolirea pedepsei cu moartea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri