Alegeri SUA | Ultima dezbatere între candidați, în direct la Digi24

Data actualizării: Data publicării:
Candidates Hillary Clinton And Donald Trump Hold Second Presidential Debate At Washington University
Foto: Gulliver/GettyImages

Hillary Clinton şi Donald Trump vor avea, în această noapte, ultimul duel televizat înaintea alegerilor din 8 noiembrie. Dezbaterea va avea loc la Universitatea Nevada din Las Vegas şi va fi împărţită pe şase segmente a câte 15 minute. Confruntarea va începe la ora 04.00, ora României, iar Digi24 va transmite în direct evenimentul.

Cei doi candidaţi vor trebui să răspundă întrebărilor adresate de un cunoscut jurnalist al postului de televiziune FOX NEWS. Ultima dezbatere se anunţă a fi una tensionată: campania electorală din SUA a fost marcată de scandaluri şi controverse.

Poate cel mai mare scandal al campaniei pentru alegerile prezidenţiale americane din 2016 s-a iscat după apariţia unei înregistrări audio. Protagonist: Donald Trump. Republicanul spunea că poate să facă avansuri şi să hărţuiască femei fără să păţească nimic, doar pentru că este vedetă.

Sunt automat atras de femei frumoase, încep să le sărut. E ca un magnet. Şi când eşti vedetă, te lasă. Poţi să faci orice”, a spus Donald Trump în înregistrare.

Deşi a fost făcută în 2005, înregistrarea a provocat reacţii puternice. Mai mulţi colegi republicani de-ai lui Donald Trump s-au delimitat de magnat. De asemenea, contracandidata lui, Hillary Clinton, a speculat momentul.

„Ceea ce am văzut şi auzit toţi vineri a fost ceea ce gândeşte şi ce le face Donald femeilor. Spune că înregistrarea nu îl reprezintă, dar cred că oricine a ascultat-o înţelege că îl reprezintă foarte bine”, a spus democrata.

Un alt subiect fierbinte din campania lui Donald Trump este relaţia acestui cu Fiscul american. Recent, reporterii de la The New York Times au publicat documente care arată că mogulul a fentat Fiscul 18 ani la rând.

Jurnalist CNN: V-aţi folosit de pierderea celor 915 milioane de dolari pentru a evita să plătiţi taxa federală pe venit?

Donald Trump: Sigur că da, sigur că da! Şi aşa au făcut şi majoritatea donatorilor ei, îi cunosc pe mulţi dintre ei. Donatorii ei au beneficiat de ştergerea masivă a taxelor.

Campania lui Donald Trump a fost presărată de gafe şi declaraţii controversate. Acestea au mers de la propunerea construirii unui zid la graniţa cu Mexicul pentru a opri imigraţia, interzicerea intrării musulmanilor în SUA, până la afirmaţii grave, când a lăsat să se înţelegă că nu ar ezita să folosească bomba nucleară în Europa dacă ar fi nevoie sau că în cazul în care va deveni preşedinte va sări doar în ajutorul ţărilor NATO care şi-au îndeplinit obligaţiile faţă de Statele Unite.

Nici campania taberei democrate nu a fost lipsită de scandaluri şi controverse. Hillary Clinton a fost acuzată că, în timpul mandatului de secretar de stat, a pus în pericol informaţii sensibile, folosindu-şi căsuţa de email privată pentru corespondenţa de serviciu.

„Am făcut o greşeală folosind e-mailul privat. Dacă ar fi să o fac din nou, în mod cert aş acţiona altfel. Nu vreau să-mi caut scuze, a fost o greşeală şi îmi asum răspunderea”, a spus Hillary Clinton.

Totuşi, FBI a decis că nu are motive să ceară urmărirea penală împotriva fostului secretar de Stat. Un alt moment controversat în campania lui Hillary Clinton s-a petrecut în septembrie, când aceasta s-a simţit rău şi aproape a leşinat în public. Iniţial, personalul candidatului democrat a anunţat că este doar obosită. Abia după câteva zile, au spus că de fapt, Hillary Clinton suferea de pneumonie.

„Pur şi simplu, nu m-am gândit că o să conteze atât de mult. Cred că e corect să spunem, Anderson, că oamenii ştiu mai multe despre mine decât despre orice altă persoană publică”, a spus candidata la președinția SUA.

Întâmplarea a dat de altfel naştere unei discuţii aprinse între Donald Trump şi Hillary Clinton în cadrul primei dezbateri televizate.

„Nu are înfăţişarea (pentru a fi preşedinte, n.r) , nu are rezistenţa (pentru a fi preşedinte, n.r). Pentru a fi preşedintele acestei ţări, ai nevoie de o rezistenţă de fier”, a spus Donald Trump.

„Încearcă să treacă de la înfăţişarea fizică la rezistenţă. Dar, acesta este un om care a comparat femeile cu porcii şi câinii, a spus despre ele că sunt leneşe şi că perioada de sarcină este un inconvenient pentru angajatori”, a fost replica lui Hillary Clinton.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri