Hillary Clinton: Este dureros şi va rămâne multă vreme aşa

Data actualizării: Data publicării:
Hillary Clinton
Foto: Guliver/GettyImages

„Continuu să cred în America şi voi continua să o fac. Dacă şi dumneavoastră faceţi acelaşi lucru trebuie să acceptăm acest rezultat şi să ne gândim la viitor. Donald Trump este preşedintele nostru. Trebuie să-i dăm o şansă”, a declarat Hillary Clinton în primul său discurs după ce a fost anunţat rezultatul votului pentru funcţia de preşedinte al SUA.

A fost un discurs despre care foarte mulţi cred că a întârziat nepermis de mult. Candidata democrată era aşteptată să apară în faţa susţinătorilor şi a camerelor de luat vederi noaptea trecută. Atunci, şeful său de campanie, John Podesta, a fost cel care a acceptat, în numele lui Hillary Clinton, înfrângerea. În cele din urmă, apariţia anunţată a fost amânată de mai multe ori pe parcursul a două ore.

Cu 9 ore mai târziu faţă de momentul la care trebuia să-şi facă prima apariţie, Hillary Clinton a ţinut un discurs în care le-a mulţumit susţinătorilor, familiei şi membrilor echipei sale. Şi a anunţat că l-a sunat pe Donald Trump ca să-l felicite şi că s-a oferit să lucreze împreună cu el.

Hillary Clinton: „Vă mulţumesc tuturor, vă mulţumesc că sunteţi aici. Ştiu că acesta nu este rezultatul pe care l-am dorit şi îmi pare rău pentru asta, dar mă simt mândră şi plină de recunoştinţă pentru această campanie şi pentru tot ce am reuşit să construim împreună. Voi reprezentaţi ce are mai bun America. Unul dintre cele mai bune momente din viaţa mea a fost să fiu candidata voastră.

Seara trecută l-am felicitat pe Donald Trump şi m-am arătat dispusă să lucrez împreună cu el pentru binele acestei naţiuni.

Este o situaţie dureroasă şi va continua să fie pentru o perioadă lungă de timp. Campania noastră a fost despre construirea unei ţări mai tolerante... iar eu cred în America şi mereu voi crede în America.

Sper ca tinerii să înţeleagă că eu mi-am petrecut toată viaţa luptând pentru ce am crezut. Am avut succese, dar am avut şi eşecuri, iar unele dintre acestea au fost extrem de dureroare. Această pierdere este dureroasă. Dar nu vă opriţi niciodată din a crede că merită să luptaţi pentru visurile voastre.

Vreau să ştiţi că nimic nu m-a făcut mai mândră decât să fiu campioana voastră. Ştiu că nu am reuşit să prăbuşesc încă acel tavan de sticlă, dar cineva va face asta în viitor, poate mai devreme decât credem noi.

Sunt atât de plină de recunoştinţă pentru această ţară, încât cred că dacă lucrăm împreună cu iubire pentru naţiune, atunci vom câştiga în pofida tuturor obstacolelor. Cred că suntem mai puternici împreună.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri