Întâlnire Trump-Obama. Ce spune limbajul trupului

Data publicării:
President Obama Meets With President-Elect Donald Trump In The Oval Office Of White House
Foto: Gulliver/GettyImages

După o campanie în care s-au atacat şi ironizat fără milă, preşedintele ales Donald Trump şi cel în exerciţiu, Barack Obama, au fost nevoiţi să apară împreună în faţa jurnaliştilor şi să dea impresia că se înţeleg. Amândoi au avut de spus doar lucruri bune despre discuţia lor de 90 de minute desfăşurată în spatele uşilor închise. Însă limbajul corpului, disecat de mai multe ziare şi televiziuni, i-a trădat. Tensionată a fost şi discuţia Melaniei Trump cu Michelle Obama, mai spun analiştii.

Una dintre primele observaţii făcute de un expert în limbajul corpului citat de CNN este că timp de un minut şi 40 de secunde, Barack Obama nici măcar nu s-a uitat spre Donald Trump, ceea ce arată că întâlnirea nu i-a făcut nicio plăcere.

Un alt expert, citat de cotidianul The Independent, spune că Barack Obama arată resemnat şi fără speranţă, în timp ce Donald Trump era serios şi poate chiar puţin speriat. Poziţia picioarelor lui Barack Obama, mai depărtate decât ale lui Donald Trump, arată că preşedintele în exerciţiu este cel care controlează inconştient situaţia, în timp ce felul în care Donald Trump îşi ţine mâinile, unite ca pentru rugăciune, dar îndreptate în jos, spune că a aflat lucruri noi şi neliniştitoare.

Am fost foarte încurajat de dorinţa preşedintelui ales Trump de a colabora cu echipa mea”, a declarat șeful actual de la Casa Albă.

Pe lângă pauzele care arată ezitare, Barack Obama clipeşte îndelung când vorbeşte despre Donald Trump, ceea ce în opinia experiţilor denotă lipsă de încredere şi de simpatie.

La rândul său, Donald Trump vrea să transmită mesajul că îl respectă pe actualul preşedinte, dar lasă propoziţia neterminată.

„Intenţionam doar să ne cunoaştem, fiindcă nu ne întâlnisem niciodată. Am mare respect”, a spus Donald Trump.

În ceea ce priveşte întâlnirea primelor-doamne, un expert citat de The Daily Telegraph spune că Melania Trump părea o şcolăriţă convocată în biroul directorului. Avea emoţii, era încordată şi foarte atentă să nu facă vreo greşeală. Dimpotrivă, Michelle Obama a fost în elementul ei şi s-a purtat prietenos, deşi puţin forţat. Gestul de a arăta spre inimă denotă şi deschidere, dar şi că faptul că actuala primă-doamnă controlează situaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri