Replici celebre ale candidaților la președinția SUA

Data actualizării: Data publicării:
Wake Forest Presidential Debate 2
Foto: Gulliver/GettyImages

Candidaţii la preşedinţia Statelor Unite, democrata Hillary Clinton şi republicanul Donald Trump, se înfruntă în această noapte, în cea de-a treia şi ultima dezbatere televizată. Digi24 va transmite în direct confruntarea, între 4 şi 5.30, ora României. Până atunci însă, vă propunem să vedeţi de ce sunt importante aceste dezbateri. Un răspuns bun la o întrebare poate aduce voturi unui candidat, aşa cum o gafă, îl poate scoate definitiv din joc.

1984, Ronald Reagan vs Walter Mondale

Ronald Reagan: „Nu vreau să fac din vârstă un subiect de discuţie în această campanie. Nu voi exploata pentru scopuri politice tinereţea şi lipsa de experienţă a adversarului meu.”

1992, Bill Clinton vs George Bush vs Ross Perot

Bill Clinton: „Am văzut ce s-a întâmplat în ultimii patru ani în statul meu. Oameni care şi-au pierdut locurile de muncă şi pe care e posibil să ştiu şi cum îi cheamă. Când se închide o fabrică, ştiu cine a condus-o. Când o afacere dă faliment, îi ştiu pe oamenii aceia.”

2000, George W. Bush vs Al Gore

George W. Bush: „Despre asta e vorba în această campanie. Nu e vorba despre propria filosofie şi despre ce părere ai despre anumite subiecte, ci despre a rezolva lucruri. Şi cred că eu pot face asta.”

2012, Barack Obama vs Mitt Romney

Barack Obama: „Cred că guvernatorul Romney nu a studiat prea mult modul în care funcţionează forţele noastre militare. Cred că aţi menţionat marina, de exemplu. Că avem mai puţine nave decât aveam în 1916. Domnule guvernator, să ştiţi că avem mai puţini cai şi mai puţine baionete. Pentru că forţele noastre militare s-au transformat. Avem acele chestii numite portavioane, pe care aterizează avioanele.”

Barack Obama: „Cred că guvernatorul Romney este un om bun. Dar mai cred că atunci când a spus, în spatele uşilor închise, că 47% din populaţia ţării se consideră victime şi refuză să-şi asume responsabilitatea... Gândiţi-vă la cine se referea!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri