Cum l-a îmbogățit pe Assange statul american

Data actualizării: Data publicării:
Julian_Assange_August_2014 crop

America le-a facut un cadou neintenţionat celor de la Wikileaks. Paradoxal, dorind să sufoce financiar organizaţia, a reuşit să o îmbogăţească.

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, i-a mulţumit Guvernului pe Twitter pentru că în 2010 le-a cerut marilor operatori de plăţi să ridice, zice el, „o blocadă bancară ilegală”, ceea ce a convins WikiLeaks să investească în Bitcoin cu un randament de 50.000%. Era pe atunci singura portiţă prin care organizaţia mai putea primi donaţii, doar că bitcoinii transferaţi către WikiLeaks au ajuns în câţiva ani să valoreze foarte mult. Dacă în 2010, când WikiLeaks primea primele donaţii în monedă virtuală, un bitcoin era 6 cenţi, astăzi valorează aproape 5.800 de dolari.

Visa, Mastercard, Paypal şi mulţi alţii au decis să nu mai proceseze plăţi pentru WikiLeaks la presiunea autorităţilor, după ce organizaţia publicase dovezi ale abuzurilor armatei americane în Irak.

„Mulţumesc sincer Guvernului american, senatorului McCain și senatorului Lieberman pentru că au forţat Visa, MasterCard, Paypal, AmEx, Moneybookers şi pe ceilalţi să ridice o blocadă bancară ilegală împotriva WikiLeaks în 2010. Asta ne-a făcut să investim în Bitcoin cu un randament de 50.000%”, a declarat Julian Assange.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri