Donald Trump, candidat oficial al republicanilor

Data publicării:
TRUMP OFICIAL GETTY
FOTO: Gulliver/GettyImages

Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor. „Donald J. Trump, după ce a primit majoritatea voturilor exprimate la convenţie, a fost selectat ca nominalizarea Partidului Republican pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite.”

Acesta a fost momentul când Donald Trump a intrat în istoria Partidului Republican. La finalul numărătorii, Donald Trump a adunat votul a 1725 de delegaţi, cu aproape 500 mai mulţi decât avea nevoie. În plus, miliardarul a trecut de pragul necesar ca să-şi asigure nominalizarea după ce delegaţii din New York şi-au exprimat susţinerea. Anunţul a fost făcut de Donald Trump Junior, fiul cel mare al mogulului.

Donald Trump Jr., delegat pentru New York: „Sunt onorat să fiu eu cel care îl duce pe Donald Trump dincolo de prag, la numărătoarea delegaţilor din seara asta, cu 89 de delegaţi. Felicitări tată, te iubim!”

Donald Trump nu a fost prezent la Ohio, dar s-a adresat republicanilor în direct de la sediul său de campanie din Turnul Trump din New York.

Donald Trump, candidatul republican pentru Casa Albă: „Sunt foarte mândru că sunt nominalizarea voastră pentru funcţia de preşedinte al Statelor Unite. Este o onoare să fiu alături de guvernatorul Mike Pence, care este un om incredibil şi care va fi un vicepreşedinte grozav. Vom câştiga preşedinţia, vom aduce schimbare adevărată şi leadership la Washington. Va fi o administraţie care va pune poporul american pe primul loc. ”

Donald Trump se va lupta pentru fotoliul de la Casa Albă cu Hillary Clinton, care speră că îi va urma la conducere lui Barack Obama. Fosta primă doamnă ar putea să o aleagă ca vicepreşedinte şi partener de cursă electorală pe Elizabeth Warren, senator de Massachusetts în vârstă 67 de ani, care a devenit principalul critic al lui Donald Trump în ultimele luni. Dacă va fi aşa, ar fi pentru prima oară când în cursa pentru Casa Albă va intra o echipă feminină.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri