Donald Trump: Hillary Clinton e fondatoarea ISIS. Vladimir Tismăneanu: Donald Trump e iresponsabil

Data publicării:
colaj hillary clinton donald trump-1

Amintiţi-vă de Orlando! Amintiţi-vă de San Bernardino! Amintiţi-vă de World Trade Center! Uitaţi-vă la ce se întâmplă! Mai ales la nivel global. Noi am permis ca ISIS să ajungă unde sunt acum. Hillary Clinton e de vină. Ar trebui să primească un premiu de la ei ca fondatoare a ISIS, asta a fost”, a declarat Donald Trump.

În prezent se înregistrează cea mai mare distanţă dintre cei doi după lansarea oficială a candidaturilor. Hillary Clinton are 10 procente avans în faţa lui Donald Trump, arată un sondaj realizat de Fox News, televiziune de orientare republicană.

Hillary Clinton ar lua 49 la sută din voturi dacă alegerile ar fi acum. Diferenţa dintre cei doi, cea mai mare de până acum, a crescut după convenţiile celor două partide. Potrivit jurnaliştilor americani, un rol important în scăderea lui Trump l-a jucat momentul în care a jignit familia unui militar musulman ucis în Irak.

Cu fiecare zi care trece, declarațiile pe care le face candidatul Partidului Republican îl transformă, tot mai mult, într-un candidat pe cont propriu. Vorbim, în momentul de față, de conștientizarea faptului că Donald Trump nu este responsabil. De aici vine toată problema”, a declarat, la Digi24, Vladimir Tismăneanu, profesor de Științe Politice la Universitatea Maryland.

Fenomenul Trump este o combinație de nihilism și de postmodernism. Postmodernismul se definește, cel puțin pentru mine, prin faptul că, acolo unde nimic nu contează, poate să se petreacă orice. Când toate valorile sunt egale între ele și când se pot spune cele mai aberante lucruri fără să șocheze, acest lucru poate să ducă și la acest gen de nihilism. Pentru că Donald Trump este un nihilist. El, de fapt, nu are valori clare și pe cele care există ca valori cristalizate le detestă”, a mai spus Vladimir Tismăneanu.     

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri