Donald Trump a găsit înlocuitor pentru Michael Flynn

Data actualizării: Data publicării:
H R McMaster cropuit

Postul de consilier pentru securitate naţională din administratia Trump nu a rămas multă vreme neocupat. În locul lui Michael Flynn, care a demisionat în urmă cu o săptămână din cauza legăturilor cu Rusia, preşedintele american a numit un alt general.

„Generalul H.R. McMaster va deveni consilierul pentru securitate naţională. Este un om deosebit de talentat, cu multă experienţă. Am urmărit şi am citit multe în ultimele două zile. Este respectat de toată lumea din forţele armate”, a spus Donald Trump.

Herbert Raymond McMaster, în vârstă de 54 de ani, a luptat în ambele războaie din Golf, dar şi în Afganistan, unde a participat la o campanie anticorupţie.

„Aştept cu nerăbdare să mă alătur echipei de securitate naţională şi să fac tot ce pot pentru promovarea şi protejarea intereselor poporului american. Mulţumesc foarte mult, domnule! Voi face o treabă grozavă”, a declarat generaul H.R. McMaster

Potrivit BBC, generalul cu trei stele a fost implicat recent în studierea de mijloace pentru a contracara avansul militar al Rusiei. De asemenea, în 2014, revista Time l-a inclus pe lista celor mai influenţi oameni din lume. Publicaţia l-a numit „probabil cel mai important război-filozof al Armatei Americane din secolul 21."

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri