Donald Trump se contrazice cu secundul său

Data publicării:
GOP Presidential Candidate Donald Trump Campaigns In Des Moines, Iowa
DES MOINES, IA - AUGUST 5 : Republican Presidential Candidate Donald Trump and Vice Presidential candidate, Indiana Governor Mike Pence greet supporters at a rally at the Iowa Events Center in Des Moines, Iowa on Friday August, 5, 2016. (Photo by Steve Pope/Getty Images)

A rămas mai puţin de o lună până la alegerile din Statele Unite şi Donald Trump pare să fie singur împotriva tuturor. Nici măcar omul cu care face echipă în cursa pentru Casa Albă nu este pe aceeaşi lungime de undă cu el. Într-un singur interviu, candidatul republican la funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite l-a contrazis de două ori pe Donald Trump.

Unul dintre subiectele care îi găseşte în opoziţie pe coechipierii din tabăra republicană este legat de atacurile cibernetice care au vizat sistemul electoral american.

Donald Trump, candidat republican la preşedinţia SUA: „De fiecare dată când se întâmplă ceva rău, (n.r. - Hillary Clinton) spune că Rusia e de vină. Habar n-are dacă ruşii sunt de vină, dacă ruşii ne-au atacat. Poate acest atac cibernetic nici nu a avut loc.”

Mike Pence, candidat republican la funcţia de vicepreşedinte al SUA: „Cred că există tot mai multe dovezi care demonstrează o implicare a Rusiei. Şi ar trebui să existe şi consecinţe.”

Un fost director CIA s-a declarat consternat de atitudinea lui Donald Trump de respingere a datelor prezentate de serviciile de informaţii în acest caz. Tot el a atras atenţia că republicanul ar putea să ignore în continuare informările şi dacă ajunge la Casa Albă ceea ce ar însemna că pune în pericol securitatea naţională. Deocamdată, candidaţii republicani la posturile de presedinte si vicepresedinte s-au mai contrazis asupra unui subiect: corectitudinea scrutinului.

Donald Trump, candidat republican la preşedinţia SUA: „Ce aţi văzut sunt numai minciuni. Dar noi le vom pune capăt. Nu ne lăsăm şi, ţineţi minte: alegerile astea sunt aranjate!”

Mike Pence, candidat republican la funcţia de vicepreşedinte al SUA: „Vom accepta rezultatele alegerilor. Poporul american este cel care va avea ultimul cuvânt. Dar poporul american este sătul de atitudinea evident părtinitoare a presei. De aceea există acest sentiment că alegerile sunt aranjate.”

Scandalurile din jurul lui Donald Trump nu par să influenţeze prea mult opinia electoratului. Un sondaj prezentat de televiziunea ABC arată că republicanul a pierdut un singur punct în ultima săptămână în ciuda acuzaţiilor de hărţuire sexuală. Datele arată că 43% dintre americani l-ar vota, în comparaţie cu 44% câţi erau la începutul lunii octombrie. Hillary Clinton rămâne favorită cu 47% din intenţiile de vot.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri