FBI ignoră cererile Casei Albe

Data publicării:
fbi

A apărut o nouă criză în care este implicată noua administraţie de la Casa Albă. Potrivit postului CNN, Biroul Federal de Investigaţii ar fi refuzat o solicitare a Casei Albe de a nega public informaţiile difuzate de presă privind multiplele convorbiri dintre oamenii lui Donald Trump şi cetăţeni ruşi cunoscuţi drept agenţi ai Kremlinului.

Discuţiile ar fi avut loc în timpul campaniei electorale prezidenţiale de anul trecut. Dar oficialii Casei Albe spun acum că solicitarea adresată FBI a fost făcută doar după ce agenţii ar fi indicat că anumite ştiri apărute în presă nu ar fi fost adevărate.

Pe de altă parte, dialogul direct dintre Casa Albă şi FBI este unul rar, pentru că legea interzice de aproape 10 ani o astfel de cale de comunicare, precizează CNN.

The New York Times și CNN au relatat anterior, în cursul acestei luni, că staff-ul de campanie al lui Trump, inclusiv fostul șef de campanie Paul Manafort, a avut „contacte repetate” cu înalți oficiali ai serviciilor ruse în 2015.

Un oficial al Casei Albe a declarat pentru CNN că cererea a fost făcută doar după ce FBI a indicat că este de părere că relatările sunt inexacte. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a declarat, de asemenea, că CNN a interpretat greșit cererea. „Noi nu am încercat să anulăm toată această poveste. Le-am cerut să spună adevărul”, a afirmat Spicer, potrivit Agerpres.

Citiți și: 

Membri ai echipei de campanie a lui Trump, contacte repetate cu spioni ruşi înainte de alegeri

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri