Fost director CIA: Ginerele lui Trump poate fi acuzat de spionaj

Data publicării:
President Trump Meets With Cyber Security Experts At White House
Foto: Gulliver/GettyImages

Scandalul de la Casa Albă în care este implicat acum şi Jared Kushner, ginerele lui Donald Trump, care îi este şi consilier personal, are dimensiuni tot mai mari. Soţul Ivankăi Trump a avut cel puţin trei discuţii cu ambasadorul Rusiei la Washington, în timpul campaniei prezidenţiale de anul trecut, dar şi după aceea. El ar fi propus înfiinţarea unei linii de comunicaţii speciale cu Kremlinul. Şi a mai vrut ca totul să rămână strict secret. Un fost director al CIA, din timpul preşedinţiei lui George Bush, a declarat că ginerele lui Donald Trump ar putea fi acuzat de spionaj pentru toate acestea. "Nici vorbă", spun oficialii de acum de la Casa Albă.

Abia întors din primul său turneu internaţional, preşedintele american are de gestionat acasă o criză uriaşă, cea în care ginerele său e acuzat de spionaj.

The New York Times scrie că la Casa Albă s-a înfiinţat deja o celulă de criză, la care participă şi avocatul lui Donald Trump. Ginerele lui Trump, Jared Kushner, ar fi vrut un canal special de comunicare cu Kremlinul.

„Nu vom comenta despre Jared. Pur şi simplu nu vom comenta acest subiect”, a spus Gary Cohn, consilier economic.

Potrivit The New York Times, Jared Kushner nu are de gând să demisioneze din funcţia de consilier personal a lui Donald Trump. Iar responsabilul de probleme de securitate din echipa preşedintelui american îi ia apărarea.

„Avem canale de comunicare speciale cu mai multe ţări. Aşa că, vorbind la modul general despre canale speciale de comunicare, sunt cele care ne permit să comunicăm într-o manieră discretă. Aceste canale nu ne obligă la un anume fel de conţinut sau conversaţie sau orice. Astfel, eu nu aş fi îngrijorat de această poveste”, a spus Herbert McMaster, consilier pentru securitate.

Propunerea pentru un astfel de canal special de comunicare a fost discutată de fostul consilier pe probleme de securitate naţională, Mike Flynn, şi de ambasadorul Rusiei la Washington, iar Jared Kushner a participat la discuţie.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri