Glume pe seama lui Trump la Dineul Corespondenților de la Casa Albă

Data publicării:
FILES-US-POLITICS-WHITE HOUSE

Absent la tradiţionalul dineu al corespondenţilor de la Casa Albă, preşedintele american Donald Trump a fost prezent prin glumele care s-au făcut la adresa sa. Cel mai spumoase vin de la un actor de comedie.

„Liderul ţării noastre nu e aici. Şi asta pentru că locuieşte la Moscova. E un zbor foarte lung şi lui Vlad i-ar fi fost greu să ajungă. Cât despre celălalt tip, cred că e în Pennsylvania pentru că nu ţine la glumă. Mulţi din presă spun că Donald Trump pierde prea mult timp jucând golf. Asta ridică o întrebare importantă: de ce vă pasă? Ştiţi ce face când nu joacă golf? E preşedinte! Lăsaţi-l să joace! Daţi-i o ocupaţie! Învăţaţi-l să joace badminton, spuneţi-i că are constituţia perfectă ca să facă bob, jucaţi X şi 0 cu el! Cât timp are altă ocupaţie, nu suntem în război cu Coreea de Nord. De câte ori Donald Trump se duce la golf, titlurile ar trebui să fie „Trump e la golf, apocalipsa a fost amânată". Ştiţi că Donald Trump nu bea, da? Nu se atinge de alcool, ceea ce e de admirat într-un fel. Dar gândiţi-vă! Asta înseamnă că...la fiecare declaraţie, la fiecare interviu, la fiecare tweet era complet treaz. Cum e posibil aşa ceva?”, a glumit actorul Hasan Minhaj.

De asemenea, preşedintele Asociaţiei Corespondenţilor la Casa Albă i-a reproşat lui Donald Trump că subminează democraţia, atacând legitimitatea presei.

Libertatea presei se află la temelia democraţiei noastre. Subminarea ei, prin încercarea de a scădea legitimitatea jurnaliştilor, este periculoasă pentru o republică sănătoasă. E datoria noastră să relatăm faptele şi să tragem la răspundere liderii. Asta e ceea ce suntem. Nu suntem ştiri false. Nu suntem instituţii de presă falimentare. Şi nu suntem duşmanul poporului american”, a transmis Jeff Mason, preşedinte Asociaţia Corespondenţilor.

Donald Trump a marcat 100 de zile de la preluarea mandatului printre susţinători, în loc să meargă la dineul corespondenţilor de la Casa Albă, dar a atacat din nou presa, de la distanţă.

„Potrivit Centrului de Cercetări Media, 89% din ce scrie presa despre administraţia noastră e negativ, deliberat negativ. Probabil pentru că, potrivit Centrului pentru Integritate Publică, 96% dintre jurnaliştii care au făcut donaţii în campanie le-au făcut pentru adversara noastră.  Dacă treaba presei e să fie onestă şi să spună adevărul, atunci cred că suntem toţi de acord că presa nu merită deloc notă de trecere”, a spus președintele american. 

Fiecare preşedinte american din ultimii 93 de ani a participat, cel puţin o dată, la Dineul Corespondenţilor, un eveniment anual la care iau parte atât jurnaliştii acreditaţi la Casa Albă, cât și politicieni şi oameni de afaceri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri