Hillary Clinton: Ştirile false sunt un pericol

Data publicării:
Hillary Clinton Discusses Donald Trump's Policies At Reno, NV Campaign Event
Foto: Getty Images

Fosta candidată la Casa Albă Hillary Clinton a avut o rară apariţie în public, la o lună după alegeri. Ea a vorbit despre pericolul ştirilor false, într-un discurs ţinut la sediul Congresului american, pe care însă l-a început cu o glumă.

Acesta nu e tocmai discursul pe care speram să-l susţin la Capitoliu, după alegeri. Dar, după câteva săptămâni în care mi-am făcut selfie-uri prin păduri, m-am gândit că ar fi o idee bună să ies în public. O epidemie de ştiri false, răuvoitoare şi propagandă falsă au inundat reţelele sociale în ultimul an. E clar că aşa-zisele ştiri false au consecinţe în lumea reală. Nu e vorba de politică sau partizanat. Sunt ameninţate vieţi”, a spus Hillary Clinton.

Hillary Clinton a fost ea însăşi ţinta a numeroase ştiri false în timpul campaniei. Una dintre ele, afirma, de exemplu, că o pizzerie din Washington este faţada unei reţele de pedofilie condusă de ea. Duminică, un bărbat a deschis focul în acea pizzerie, fără să rănească pe nimeni. El le-a spus poliţiştilor că voia să salveze copiii abuzaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri