Incidente la mitingul pro-Trump

Data publicării:
miting pro trump

Preşedintele Donald Trump a generat fără să vrea noi suspiciuni la adresa echipei sale. A făcut-o, în mod paradoxal, acuzându-l pe Barack Obama că a cerut să fie ascultate telefoanele din Trump Tower înainte de alegeri. Comentatorii spun că dacă telefoanele chiar erau ascultate, înseamnă că existau suspiciuni extrem de grave la adresa echipei noului preşedinte, relatează Digi24.

Donald Trump a făcut acuzaţiile explozive într-o avalanşă de cinci tweeturi publicate înainte de 7 dimineaţa. A vorbit despre un nou Watergate şi l-a numit pe Barack Obama un om rău sau bolnav, comparându-l cu Richard Nixon. Nimeni de la Casa Albă nu a adus informaţii în plus, iar surse citate de presa americană spun că preşedintele nu s-a consultat cu echipa sa înainte de a face acuzaţiile. Potrivit experţilor, acestea ar putea avea implicaţii profunde.

„Dacă afirmaţiile preşedintelui sunt corecte, înseamnă că cineva de la Trump Tower era implicat în activităţi criminale sau de spionaj străin”, spune Jeremy Bash, analist de securitate.

Căci, deşi fostul preşedinte Barack Obama a negat printr-un purtător de cuvânt că ordinul a venit de la Casa Albă, nu a negat că telefoanele chiar erau ascultate. Acest lucru ridică semne de întrebare, spun chiar şi aliaţii republicani ai lui Donald Trump.

„Aş fi foarte îngrijorat dacă Administraţia Obama a putut obţine legal un mandat referitor la contactele echipei Trump cu guverne străine”, afirmă Lindsey Graham, senator republican.

Acuzaţiile vin în contextul în care FBI anchetează legăturile echipei de campanie a lui Donald Trump cu Rusia. Consilierul său pentru securitate naţională Michael Flynn a demisionat după ce s-a aflat că a vorbit de cinci ori într-o zi cu ambasadorul rus la Washington. Şi procurorul general Jeff Sessions a recunoscut asemenea contacte.

Presa americană spune însă că având în vedere stilul preşedintelui Trump, nu este exclus ca acuzaţiile aduse de acesta să fie doar o diversiune.

Zeci de mitinguri pro şi anti-Trump au avut loc ieri în toată America, iar la Berkley, California, au existat şi incidente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri