Inundaţii fără precedent în centrul Americii. Zeci de localităţi s-au transformat în adevărate lacuri

Data publicării:
inundatii sua

Inundaţiile care au lovit centrul Statelor Unite au lăsat în urmă dezastru. Cel mai rău este pentru agricultori care şi-au văzut toată munca distrusă. Ferme întregi sunt încă sub ape, mii de animale au pierit, iar culturile de pe sute de hectare sunt compromise. Pagubele se ridică la peste 1,5 miliarde de dolari.

Zeci de localităţi din centrul Statelor Unite sunt încă sub ape. Agricultura, foarte puternic dezvoltată în regiune, a primit o lovitură dură. Au fost inundate terenuri agricole, silozuri cu cereale şi foarte multe animale au murit înecate. Fermierii abia au avut timp să se salveze pe ei.

Eric Alberts, fermier: „În 30 de minute, apa a ajuns la peste 60 de centimetri. A venit în valuri din faţa hambarului şi abia am reuşit să plecăm de aici. Am pierdut aproximativ 700 de porci. E devastator, dar ce e mai rău va urma. Trebuie să curăţăm”.

Inundaţiile care au lovit centrul Americii sunt fără precedent în zonă.

Tyson Warm, locuitor Fremont: „Casa mea este destul de sus aşezată. Apa a venit din spate şi nivelul a fost de aproximativ 107 centimetri”.

Cele mai afectate state sunt Nebraska, Iowa, Wisconsin, unde zeci de localităţi s-au transformat în adevărate lacuri. Locuitorii nu şi-au pierdut totuşi speranţa.

Brandon Woolberg, locuitor Arlington: „Sunt mulţi oameni care se află într-o situaţie cu adevărat grea acum. Dar îşi vor reveni.”

Opt milioane de oameni din 14 state au fost afectaţi de inundaţiile de proporţii. În trei dintre ele a fost decretată stare de urgenţă, ceea ce înseamnă deblocarea de fonduri federale pentru ajutorarea sinistraţilor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri