James Comey, un profesionist incomod

Data actualizării: Data publicării:
James-Comey-Official-Portrait-High-Res

James Comey a venit la conducerea FBI în 2013, pe vremea lui Barack Obama, şi ar fi trebuit să deţină funcţia până în 2023.

Reputaţia lui James Comey a suferit o lovitură grea acum mai puţin de un an când numele a fost implicat în controversa legată de e-mailurile trimise de pe un server nesecurizat de Hillary Clinton pe vremea când aceasta era secretar de Stat. Fostul director FBI spunea în iulie 2016 că ancheta în cazul ei ar trebui închisă fără declanşarea urmăririi penale. Însă, cu doar 11 zile înainte de alegerile prezidenţiale, James Comey a anunţat redeschiderea investigaţiei după descoperirea unor noi e-mailuri trimise de Hillary Clinton de pe un server nesecurizat. O mişcare despre care fosta candidată democrată spunea că a făcut-o să piardă scrutinul în faţa lui Donald Trump.

Multe voci spun că nu modul în care a gestionat ancheta în cazul lui Clinton i-a adus demiterea.

James Comey conducea şi o amplă anchetă a FBI privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale în favoarea actualului preşedinte al SUA. Mai mult decât atât, există suspiciuni potrivit cărora apropiaţi din echipa de campanie a lui Donald Trump au colaborat cu oficiali ruşi pentru propulsarea acestuia la Casa Albă.

James Comey are 56 de ani. În 2002, devenea procuror al districtului de sud din New York şi un an mai târziu, pe 9 decembrie 2003, procuror general adjunct al Statelor Unite.

A deţinut funcţia până în 2005. James Comey a revenit în viaţa publică în 2013, când a fost numit director al Biroului Federal de Investigaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri