McCain, avertisment pentru Trump: Așa încep dictatorii!

Data publicării:
mccain

Senatorul republican John McCain, fost candidat la Casa Albă, critică atitudinea preşedintelui Donald Trump faţă de presă. Noul preşedinte nu pierde nicio ocazie să atace presa care îl critică, iar sâmbătă chiar a numit câteva dintre cele mai mari ziare şi televiziuni „duşmanii poporului” american.

„Aşa încep dictatorii”, avertizează John McCain, care mai spune că Donald Trump ar trebui să înveţe lecţiile istoriei.

„Dacă vrem să păstrăm democraţia aşa cum o ştim, avem nevoie de o presă liberă şi, de multe ori, ostilă. Fără ea, mi-e teamă că ne-am pierde în timp mare parte din libertăţile individuale. Aşa încep dictatorii. (...) Încep prin a suprima presa liberă. Dacă vă uitaţi în istorie, primul lucru pe care îl face un dictator, ca să-şi consolideze puterea, e să reducă la tăcere presa”, a declarat senatorul republican, șeful Comisiei pentru forțele armate din Senatul american, veteran de război și fost candidat la Casa Albă.

Războiul lui Donald Trump cu presa americană nu dă semne că s-ar domoli. „Presa care publică ştiri false - New York Times, NBC News, ABC, CBS, CNN - nu este duşmanul meu, ci duşmanul poporului american”, a scris președintele american pe Twitter la o zi după conferinţa de presă în care a făcut bilanţul primei luni la Casa Albă. Mare parte din jurnaliştii americani şi străini au catalogat conferinţa drept dezorganizată, iar tonul preşedintelui, vindicativ, însă unii editorialişti de dreapta i-au lăudat prestaţia. Nu este ieşit din comun ca preşedinţii americani să critice presa, dar virulenţa atacurilor repetate ale lui Donald Trump este fără precedent. Ziarele „partizane” şi „necinstite” au fost unul dintre punctele centrale ale campaniei sale electorale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri