Milionari lăsați de Fisc fără stradă și trotuar

Data publicării:
Presidio_Terrace

Curat chilipir pentru doi tineri din Asia care au cumpărat, cu doar 90 de mii de dolari, una dintre cele mai exclusiviste străzi din San Francisco. E o stradă pe care sunt vile de milioane de dolari şi care a fost scoasă la licitaţie de Fiscul american pentru că rezidenţii nu şi-au plătit taxele în ultimii 30 de ani.

Presidio_Terrace
Foto: wikipedia.org

Aşa arată cele 38 de vile de pe Presidio Terrace, o stradă privată dintr-o suburbie de lux a oraşului San Francisco, pe care locuiesc politicieni şi oameni de afaceri. Toţi milionari, pentru că altfel nu şi-ar permite o casă aici. De curând, însă, au aflat cu stupoare că nu mai sunt proprietarii străzii, ai spaţiilor comune, trotuarelor şi nici măcar ai palmierilor.

Nu-mi permit o casă aici, dar dacă pot să deţin o stradă, sunt fericită că e a mea”, a declarat Tina Lam, cumpărătoarea.

Tina Lam, din Hong Kong şi prietenul ei, Michael Cheng, din Taiwan, sunt acum proprietarii străzii. Cei doi au urmărit licitaţiile online anunţate de Fiscul american şi Presidio Terrace li s-a părut o investiţie bună. Au plătit 90.000 de dolari pentru stradă, sumă insuficientă pentru un loc de parcare aici. Acum, le-ar putea cere chirie locuitorilor care-şi lasă maşinile în stradă.

Vă gândiţi să le cereţi bani pentru locurile de parcare sau altceva de genul acesta? au fost întrebați proprietarii străzii.

Putem discuta despre toate acestea, au spus ei.

Rezidenţii din Presidio Terrace nici nu vor să audă de negocieri şi sunt scandalizaţi că s-a ajuns la o astfel de situaţie, mai ales că - spun ei - nu se pune problema să nu fi vrut să-şi plătească taxele.

Oamenii bogaţi iau măsuri, nu le place să vorbească. Ei vor doar să-şi folosească banii ca să dea în judecată pe oricine”, spune Tina Lam.

Asociaţia care administrează strada şi spaţiile comune nu a primit facturile în ultimii 30 de ani, pentru că Fiscul le-a trimis la o adresă greşită. În trei decenii, s-au adunat datorii de aproape o mie de dolari. O sumă infimă, dar Fiscul n-a ţinut cont şi a scos bunurile la licitaţie. Acum, rezidenţii din Presidio Terrace se pregătesc de proces şi speră să-şi recapete drepturile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri