Noi acuzații la adresa lui Trump: ar fi cerut oprirea unei anchete FBI

Data actualizării: Data publicării:
President Trump Signs Executive Orders On Oil Pipelines
WASHINGTON, DC - JANUARY 24: US President Donald Trump speaks after signing executive orders related to the oil pipeline industry in the Oval Office of the White House January 24, 2017 in Washington, DC. President Trump has a full day of meetings including one with Senate Majority Leader Mitch McConnell and another with the full Senate leadership. (Photo by Shawn Thew-Pool/Getty Images)

Casa Albă trece dintr-un scandal în altul. Iar de această dată acuzaţia adusă preşedintelui îi face pe unii analişti să vorbească deja de începutul sfârşitului pentru era Trump. Concret presa americană scrie că Donald Trump ar fi încercat să-l convingă pe directorul FBI să renunţe la ancheta ce verifica legăturile dintre fostul său consilier pe apărare şi Rusia. Cu alte cuvinte, preşedintele american ar fi încercat să influenţeze o investigaţie în desfăşurare.

Ştim că este vorba despre o întâlnire din data de 14 februarie, o întâlnire privată între preşedinte şi directorul FBI Jim Comey. În cadrul întrevederii, preşedintele a spus că este îngrijorat de scurgerile de informaţii şi a spus că ar trebui băgaţi câţiva reporteri la închisoare, că să fie transmis un semnal. Apoi preşedintele a adus vorba de Michael Flynn şi a spus despre acesta că e un om bun şi că toată ancheta ar trebui abandonată, tocmai că e un om bun”, a spus Matt Apuzzo, jurnalist la New York Times.

Potrivit New York Times, James Comey nu i-a răspuns preşedintelui. Dar a scris raportul imediat după întâlnirea cu Donald Trump şi l-ar fi arătat unor colegi. Asemenea note scrise de un agent FBI sunt acceptate de justiţia americană drept dovezi credibile ale discuţiei, notează ziarul american.

După publicarea articolului, Casa Albă a spus că relatarea New York Times nu este adevărată. Dar asta nu a oprit discuţiile pe acest subiect, iar senatorul american Angus King a vorbit chiar de o procedură de suspendare a președintelui american.

Michael Flynn şi-a dat demisia după ce s-a dovedit că a discutat cu ambasadorul Rusiei la Washington, a ascuns acest fapt şi l-a minţit pe vicepreşedintele Mike Pence. Donald Trump a afirmat adesea că ancheta în cazul implicării Moscovei în campania electorală de anul trecut este un caz fals, făcut de adversarii săi. Preşedinte american a confirmat că această investigaţie a fost unul dintre motivele concedierii directorului FBI, James Comey.

După ce l-a demis pe James Comey, Trump a scris pe Twitter o ameninţare voalată la adresa lui Comey, aparent sugerând că ar putea exista discuţii între cei doi ce ar putea fi transmise presei, pentru a contracara eventuale acuzaţii lansate de fostul director FBI, relatează News.ro.

„James Comey ar face bine să spere că nu există «înregistrări» ale conversaţiilor noastre înainte să înceapă să dea informaţii presei!”, a scris Donald Trump.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri