Petiție în SUA împotriva unui grup de cetățeni români de etnie romă

Data publicării:
romi romani sua

40 de cetăţeni români, de etnie romă, au îngrozit o mică localitate americană din statul Pennsylvania. Aceştia îşi fac nevoile pe străzi, ucid animale şi circulă cu viteză pe străzi. Localnicii cer acum expulzarea lor. Ei se apără - vor azil politic şi spun că sunt discriminaţi în România.

Viaţa locuitorilor din California, Pennsylvania, s-a schimbat în rău în urmă cu două luni, când primii imigranţi romi au ajuns în oraşul lor. Oamenii nu se mai simt în siguranţă şi sunt îngroziţi de obiceiurile acestora - confundă străzile cu toaletele publice, aruncă gunoiul pe unde apucă şi vandalizază pieţele.

„Am văzut bărbaţi şi copii, nu femei, care şi-au dat jos pantalonii în mijlocul străzii, şi-au făcut nevoile, s-au îmbrăcat la loc şi au plecat mai departe”, povestește o localnică.

„Trec în mare viteză pe lângă casele noastre. Sunt mulţi copii care circulă pe stradă singuri”, spune o alta.

„Suntem îngrijoraţi pentru siguranţa oraşului nostru şi a locuitorilor lui”, arată o femeie.

Grupul de români a ajuns ilegal în Statele Unite.

Au fost aduşi în micul târg din Pennsylvania de ofiţerii pentru imigraţie ca parte a programului guvernamental Alternativă la Detenţie, prin care autorităţile americane îşi propun monitorizarea imigranţilor ilegal pe durata procesului legat de intrarea frauduloasă în Statele Unite.

Imigranţii nu mai sunt ţinuţi în centre de detenţie, ci integraţi în comunităţile americane, unde sunt ajutaţi să găsească locuinţe ieftine şi sunt consiliaţi. Numai că numărul de fugari care au ajuns în micul târg din Pennsylvania s-a dovedit a fi copleşitor pentru localnici şi autorităţi.

„Am fost prinşi nepregătiţi. Nu ne-a avertizat nimeni”, a declarat Richard Martin, managerul programului pentru imigranți.

Imigranţii romi spun că nu au plecat din România din cauză că ar fi săraci, ci pentru că sunt persecutaţi pe criterii etnice şi cer azil politic în Statele Unite. Localnicii din California, Pennsylvania, spun că sunt gata să îi ajute, dar doar dacă respectă legile şi cultura americană.

„Dacă vii în această ţară, ilegal sau nu, dacă eşti refugiat sau imigrant, trebuie să respecţi legile”, spune o locuitoare din California.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri