Primarul oraşului New York ameninţă Casa Albă cu procese

Data publicării:
President-Elect Donald Trump Holds Meetings At His Trump Tower Residence In New York

Donald Trump a semnat, aseară, un ordin care blochează intrarea în Statele Unite a refugiaţilor din Siria şi alte state musulmane din Orientul Mijlociu şi Africa. Același document tăia fondurile oraşelor ce apără imigranţii fără documente. Deciziile au scos deja mii de americani în stradă. La New York, opoziţia faţă de politicile noului preşedinte american este condusă chiar de primarul Bill de Blasio, care ameninţă că va da Casa Albă în judecată.

Demonstranţii au vrut să-i aducă aminte noului şef de la Casa Albă că ţara le datorează multe imigranţilor.

Mii de oameni au ieşit să protesteze şi la New York, oraşul natal al lui Donald Trump. Metropola ar putea fi afectată direct de ordinul semnat de preşedintele american, prin care se vor tăia fondurile oraşelor ce apără imigranţii ilegali. Primarul democrat Bill de Blasio a ameninţat Casa Albă cu instanţa.

„Nu vom permite ca poliţiştii noştri să fie folosiţi ca agenţi de la departamentul de Imigrări. Nu vom deporta newyorkezii care respectă legea. Nu vor rupe familii. Nu vom lăsa copii fără părinţi,” spune Bill de Blasio, primarul oraşului New York.

În campania electorală, Donald Trump a promis că va deporta peste 10 milioane de imigranţi care s-ar afla ilegal pe teritoriul american.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri