Sportivii americani se ceartă cu Trump: Era o onoare să mergi la Casa Albă înainte să ajungi tu preşedinte

Data publicării:
trump3

Donald Trump îi are, mai nou, ca adversari şi pe câţiva dintre cei mai populari sportivi ai planetei. Vorbim de superstarurile din liga naţională de fotbal american şi cea de baschet. Totul după ce liderul de la Casa Albă i-a îndemnat pe patronii cluburilor să îi concedieze pe jucătorii care protestează în timpul intonării imnului naţional. Sportivii stau în genunchi - un gest prin care atrag atenţia asupra cazurilor de abuzuri ale poliţiei, faţă de persoanele de culoare.

Aşa răspund sportivii americani atacurilor lui Donald Trump. Îngenunchiază în momentul în care se cântă imnul naţional. Un gest de protest după ce liderul de la Casa Albă le-a cerut patronilor de cluburi să îi concedieze pe fotbaliştii care au protestat faţă de abuzurile poliţiştilor.

Donald Trump, preşedintele SUA: Toţi cei din acest stadion sunt uniţi de aceleaşi valori americane. Suntem mândri de ţara noastră. Ne respectăm drapelul. Nu v-aţi dori să-l vedeţi pe unul dintre aceşti patroni din NFL (n.r. - Liga de Fotbal american) - ca atunci când cineva nu respectă drapelul să spună: Daţi-l pe nenorocitul ală afară de pe teren? Este concediat, este concediat!

Iar Donald Trump nu s-a oprit aici. El i-a avertizat pe sportivi că mulţi dintre patronii lor sunt prieteni cu el şi le-a cerut americanilor să boicoteze campionatul naţional de fotbal american. Ameninţările liderului de la Casa Albă i-au înfuriat pe sportivi. Vedetele NFL şi NBA au ieşit la atac. Starul baschetului, LeBron James, a avut una dintre cele mai virulente reacţii.

LeBron James, baschetbalist: Se foloseşte de sport ca de o platformă prin care încearcă să ne dezbine.

Scandalul a pornit de la o declaraţie a fotbalistului Steph Curry. Acesta a spus că ezită să meargă la Casa Albă, o tradiţie de ani de zile pentru echipele americane care câştigă campionatul. A fost suficient pentru Donald Trump ca să îi transmită că invitaţia i-a fost retrasă. „Să ajungi la Casa Albă este o mare onoare pentru o campioană. Stephen Curry ezită, drept urmare invitaţia nu mai e valabilă”, a comentat preşedintele Statelor Unite pe contul personal de Twitter.

Imediat, vedeta NBA, LeBron James l-a caracterizat pe Trump drept „un nesimţit”, după care a adăugat: „Era o onoare să mergi la Casa Albă înainte să ajungi tu preşedinte”.

Steph Curry, jucător Warriors: Să fiu sincer, este ireal. Nu ştiu de ce el (n.r. - Donald Trump) simte nevoia să atace anumiţi indivizi mai mult decât pe alţii.

Primul care a îngenunchiat îm timpul intonării imnului american a fost Colin Kaepernick, în acel moment un fundaş al echipei San Francisco 49ers. S-a întâmplat anul trecut şi spune el că astfel a vrut să atragă atenţia asupra violenţelor forţelor de poliţie şi nedreptăţilor rasiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri