SUA | Confuzie macabră a unor medici legiști. Surpriza „de infarct” a familiei celui decedat

Data publicării:
mort sua

O încurcătură la morgă a dat peste cap viaţa unei familii din California. Fiul pe care-l credeau mort a sunat să anunţe că e teafăr şi nevătămat la 11 zile de la propria înmormântare. Vina, spun rudele, aparţine medicilor legişti care l-au identificat greşit pe bărbat.

Justiţia californiană trebuie să judece un caz de neglijenţă mai puţin obişnuit. Oficiul de medicină legală din Orange County este acuzat că a declarat mort un bărbat viu.

Frank J. Kerrigan, tatăl bărbatului identificat greşit: Ni s-a spus că (l-au identificat, n.red.) pe baza amprentelor. Şi asta a fost. Fiul meu era mort.

Bărbatul care a ajuns pe masa legiştilor a fost găsit fără suflare pe stradă. Experţii l-au identificat fără să mai consulte familia, deşi procedura impune acest lucru.

Când au predat trupul neînsufleţit rudelor era deja imposibil de recunoscut. Sora bărbatului nu a pus nicio clipă la îndoială concluzia legiştilor, aşa că a organizat înmormântarea. Nici n-a ştiut cum să reacţioneze, când, 11 zile mai târziu, a primit un telefon chiar din partea fratelui său.

Carol Meikle, sora bărbatului identificat greşit: M-am prăbuşit în genunchi. Nu e... pur şi simplu nu e normal ce s-a întâmplat.

Familia spune că identificarea nu s-a făcut niciodată pe baza amprentelor, ci după o veche fotografie din permisul de conducere. Oficiul de medicină legală nu a comentat cazul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri