Trump, declarații surprinzătoare într-un interviu pentru „The New York Times”

Data publicării:
trump sessions

Donald Trump face noi afirmații surprinzătoare, de data aceasta într-un interviu acordat ziarului New York Times. Preşedintele american a declarat că nu l-ar fi ales niciodată pe Jeff Sessions pentru postul de procuror general, dacă ar fi ştiut că acesta nu va vrea să conducă ancheta privind legăturile dintre echipa sa şi Rusia.

„Sessions nu trebuia să se recuze. Dacă voia să se recuze, trebuia să-mi spună înainte să accepte funcţia şi aş fi ales pe altcineva. Cred că este foarte nedrept pentru preşedinte. Cum să accepţi o funcţie şi apoi să te recuzi? Dacă s-ar fi recuzat înainte, i-aş fi zis mulţumesc, dar nu l-aş fi ales. Este extrem de nedrept, ca să o spun frumos, pentru preşedinte”, a declarat președintele american în interviul pentru „New York Times”.

Fostul senator de Alabama a fost printre primii susţinători ai candidaturii lui Donald Trump. În campanie, Jeff Sessions s-a întâlnit de două ori cu ambasadorul rus la Washington, dar a ţinut secret acest lucru chiar şi atunci când a fost audiat în Congres pentru postul de procuror general. În martie, după instalarea în funcţie, acesta a decis să se recuze din orice anchetă privind legăturile dintre Rusia şi echipa de campanie a lui Donald Trump.

„Am decis să mă recuz din orice investigaţie prezentă sau viitoare care vizează orice chestiune legată în orice fel de campania prezidenţială americană”, anunța, în martie, Jeff Sessions.

În Statele Unite sunt în desfăşurare mai multe anchete paralele legate de implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale americane. Investigaţiile au ajuns până la fiul şi ginerele preşedintelui american, Donald Trump jr. şi Jared Kushner. Ambii au participat anul trecut la o întâlnire, în Trump Tower, cu o avocată din Rusia care ar fi putut să le ofere informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton. Sursa acestor informaţii ar fi fost Kremlinul.

Donald Trump Junior şi Jared Kushner au fost chemaţi, săptămâna viitoare, în faţa comisiei de anchetă din Senatul american. Ei vor răspunde întrebărilor referitoarte la acea întâlnire.

De asemenea, un procuror special, fostul şef al FBI Robert Mueller, cercetează legăturile dintre Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump. Preşedintele american a negat mereu orice legătură cu Rusia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri