Trump spune că Obama i-a lăsat o „frumoasă” scrisoare

Data publicării:
trump scrisoare obama captura

Președintele american Donald Trump a vorbit, duminică, cu o anume emoție, despre o „frumoasă scrisoare” lăsată de predecesorul său Barack Obama în Biroul Oval, dar le-a spus jurnaliștilor că nu le va spune ce scrie în ea.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În prima sa declarație publică de la Casa Albă, președintele Trump le-a arătat jurnaliștilor și personalului Casei Albe care se pregătea de depunerea jurământului scrisoarea pe care Barack Obama i-a lăsat-o pe birou vineri, înainte de a-l însoți la ceremonia de învestitură de la Capitoliu. 

„Tocmai am fost în Biroul Oval și am găsit această frumoasă scrisoare de la președintele Obama. A fost cu adevărat foarte amabil din partea lui să facă asta. Și voi prețui gestul său. Și o voi păstra (scrisoarea - n.r.)”, a declarat președintele Trump.

„Și nici măcar nu voi spune presei ce conține scrisoarea”, a adăugat șeful Casei Albe, spre amuzamentul tuturor. 

Potrivit unei vechi tradiţii americane, preşedintele aflat la final de mandat lasă succesorului său o scrisoare pe care acesta nu o desface decât după instalarea sa în Biroul Oval, scrie Agerpres, care citează AFP.

Este de obicei un mesaj de o pagină care propune un parteneriat și transmite urări de bine, potrivit ABC News.

Scrisoarea lăsată în 1993 de republicanul George H.W. Bush succesorului său democrat Bill Clinton a făcut o impresie deosebită prin eleganța sa.

„Succesul D-voastră este succesul țării D-voastră”, scria cel de-al 41-lea președinte al SUA. „Vă susțin întru totul”, adăuga el, adresându-se adversarului său politic care tocmai îl privase de un al doilea mandat.

În acest mesaj, Bush își mărturisea, de asemenea, „sentimentul de uimire și respect” pe care îl încercase în momentul în care intrase în prestigiosul Birou Oval.

„Vor exista momente foarte grele”, îl avertiza el pe Bill Clinton. „Nu lăsați criticile să vă descurajeze sau să vă facă să deviați de la traiectoria D-voastră”, îl sfătuia fostul lider de la Casa Albă pe succesorul său.

La rândul său, Bill Clinton i-a lăsat o scrisoare lui George W. Bush când i-a predat Biroul Oval:

scrisoare bush catre obama

Iar George W. Bush i-a lăsat, la rândul său, o scrisoare lui Barack Obama:

scrisoare bush catre barack

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri