41 de morţi în incendiile din Portugalia şi Spania

Data publicării:
incendiu

41 de oameni au murit şi peste 60 au fost răniţi în incendiile din ultimele zile din Portugalia şi Spania. Bilanţul s-ar putea agrava. Sunt 7 persoane dispărute iar unii dintre răniţi sunt în stare critică. Autorităţile portugheze şi cele ale regiunii spaniole Galicia au declarat trei zile de doliu. Mii de pompieri au continuat să lupte cu flăcările în cursul acestei nopţi, când încă mai erau aproximativ 65 de focare active.

Incendiile de pădure au continuat să facă ravagii în vestul Peninsulei Iberice. Flăcările au fost alimentate de vegetaţia uscată după o perioadă secetoasă şi o vară deosebit de caldă şi de vântul puternic adus de uraganul Ophelia.

În Portugalia, guvernul a declarat stare de urgență pe aproximativ jumătate din teritoriul ţării şi a cerut ajutor internațional. Incendiile au distrus păduri, terenuri agricole şi au ajuns şi în localităţi, unde au ars case, grădini, fabrici.

În timp ce pompierii încă se luptă cu flăcările, autorităţile au declarat trei zile de doliu naţional, în memoria zecilor de oameni care au murit. Portughezii încă nu şi-au revenit după incendiile record de vara trecută, în care şi-au piredut viaţa 64 de oameni.

Şi în nord-vestul Spaniei, în Galicia, focul încă mai arde. Şi aici autorităţile au decretat trei zile de doliu regional. Guvernul de la Madrid spune că majoritatea focarelor au fost aprinse intenţionat şi că deja au fost identificaţi mai mulţi incendiatori. Vinovaţii ar putea primi până la 20 de ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri