Un fotbalist de la FC Vilafranca este a 15-a victimă a atacului din Barcelona

Data actualizării: Data publicării:
pau perez

Poliţia catalană a confirmat, luni dimineață, că există o a 15-a victimă a atacului terorist de joi, din Barcelona. Este vorba despre un bărbat înjunghiat de șoferul furgonetei. 

Tânărul ucis a avut ghionul să se afle la locul nepotrivit, la scurt timp după atacul de joi, și a fost înjunghiat de teroristul care fugea din zona atentatului.

Pau Pérez locuia în Vilafranca del Penedea, dar lucra în Barcelona, în industria vinului, era membru al mai multor ONG-uri și era pasionat de fotbal, jucând de ani de zile la echipa FC Vilafranca.

Tânărul în vârstă de 34 de ani a fost găsit mort pe bancheta din spate a mașinii sale. Oau se întorsese în jurul orei 19.00 în Vilafranca și se afla în mașină când a fost înjunghiat. Inițial, incidentul nu a putut fi legat de cele care au avut loc în Barcelona, Cambrils și Alcanar. Însă acum, autoritățile au găsit dovezi conform cărora cel care l-a ucis pe Pau făcea parte din celula de 12 teroriști.

„Am fost întristați să aflăm că este vorba despre el. A jucat toată viața la acest club,a declarat Marc Izquierdo, directorul echipei FC Vilafranca.

Autorităţile spaniole au confirmat că Younes Abouyaaqoub este ultimul membru în libertate al celulei extremiste islamiste, în urma atentatelor din Catalonia şi cred că el este şoferul camionetei folosite în atentatul de la Barcelona, soldat cu 13 morţi şi 120 de răniţi, relatează The Associated Press.

Ministrul catalan de Interne Joaquim Forn a declarat luni pentru postul Catalunya Radio că ”totul arată” că Abouyaaqoub, în vârstă de 22 de ani, un rezident marocan al localităţii Ripoll, a fost şoferul camionetei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri