Alegeri în Franța | Moscova denunță „discriminarea scandaloasă” a presei ruse

Data publicării:
Travel Destination: Paris
Foto: Guliver / GettyImages

Corespondenţii a două instituţii de presă ruseşti au rămas fără acreditare la evenimentele de campanie ale lui Emmanuel Macron. Candidatul de centru la preşedinţia Franţei le reproşează unei televiziuni şi unei agenţii de presă pro-Kremlin că publică „informaţii mincinoase" la adresa sa. De un tratament similar se plânge o mare parte a presei franceze, de data aceasta din partea echipei de campanie a candidatei de extremă-dreapta Marine Le Pen.

Echipa lui Emmanuel Macron a anulat acreditările postului de televiziune Russia Today şi ale agenţiei Sputnik, motivând că acestea fac parte dintr-un dispozitiv menit să-l denigreze. Candidatul favorit la preşedinţia Franţei a acuzat Rusia că este în spatele unor atacuri informatice care l-au vizat şi că încearcă să influenţeze alegerile din Franţa, aşa cum a fost acuzată că a făcut şi cu cele din Statele Unite.

Decizia de vineri a provocat indignare la Moscova.

Iată cum libertatea de expresie dispare într-un mod lipsit de eleganţă, într-o ţară care se laudă cu această libertate aproape mai mult decât cu brânza Camembert sau Brie", a declarat redactorul-şef Sputnik şi Russia Today, Margarita Simonian.

De asemenea, și Ministerul de Externe de la Moscova a catalogat decizia drept „o discriminare scandaloasă" a presei ruse.

În paralel, peste 30 de instituţii de presă din Franţa au semnat o scrisoare de protest, după ce mai mulţi jurnalişti au fost excluşi de la evenimentele de campanie ale lui Marine Le Pen. Acestea acuză echipa candidatei de extremă-dreapta că refuză accesul unor jurnalişti la evenimentele de campanie pentru turul al doilea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri