FRANȚA | Patru favoriți pentru un loc în turul al doilea al prezidenţialelor

Data publicării:
French Presidential Candidate Emmanuel Macron Holds Campaign Rally
Foto: Gulliver/GettyImages

Primul tur al alegerilor prezidenţiale începe mâine în Franţa într-o atmosferă tulbure. Oamenii sunt încă sub impresia terorii de acum două zile, când un individ a tras cu mitraliera în centrul Parisului şi a omorât un poliţist. Emoţiile se pare că nu îi lasă pe francezi să se concentreze la politică: sunt foarte mulţi care nu ştiu cu cine votează. Patru candidaţi sunt departajaţi de numai câteva procente.

Sebastian Perju, corespondent Digi24 în Franţa: Lupta pentru turul 2 este una extrem de strânsă şi de echilibrată, cu Macron, Le Pen, Fillon şi Melenchon printre favoriţii acesei curse. Balanţa se va înclina, cel mai probabil, în funcţie de voturile persoanelor indecise, care reprezintă În acest moment un sfert dintre posibilii votanţi.

Anul acesta, alegerile franceze sunt atipice, având în vedere că principalii favoriţi sunt consideraţi candidaţi din afara sistemului. Nu reprezintă partidele tradiţionale din Hexagon.

„Cred că oamenii sunt puțin bulversați că există un candidat precum Macron, care n-are un partid adevărat. Cu acest nou candidat, oamenii sunt puțin pierduți”, spune un tânăr.

Deşi nu s-au decis cu cineva votează, unii francezi ştiu sigur pe cine nu vor pune ştampila! „E cineva pentru care n-aș vota niciodată, Marine Le Pen”, spune o femeie.

Peste 50.000 de poliţişti şi de jandarmi vor asigura paza mâine, în timpul scrutinului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri