Marine Le Pen, start mai bun în campanie

Data actualizării: Data publicării:
colaj le pen macron

Se anunţă o luptă strânsă pentru preşedinţia Franţei. Diferenţa de procente dintre Emmanuel Macron şi Marine Le Pen s-a redus treptat de la începerea campaniei pentru turul doi de scrutin. În plus, în opinia multor francezi, candidata Frontului Naţional a pornit mai bine în runda finală a luptei electorale.

Întrebaţi cine a avut un start mai bun de campanie, 50% dintre francezi consideră că Marine Le Pen a pornit mai bine. Doar 43% dintre cei chestionaţi au o părere favorabilă despre debutul de campanie în cazul lui Emmanuel Macron. Dar aceste date se referă strict la prestaţia candidaţilor în primele zile de după primul tur de scrutin.

Şi totuşi situaţia nu arată bine pentru candidatul independent. Emmanuel Macron a început să piardă din avansul confortabil pe care îl avea în faţa lui Marine Le Pen. A scăzut pentru prima dată sub pragul celor 60 de procente. Sondajele arată acum că 59% dintre francezi intenţionează să voteze cu el pe 7 mai şi restul de 41 cu Marine Le Pen.

Citiși și: 
Rusia acuză echipa de campanie a lui Macron de discriminare

Implicaţi în această campanie electorală sunt şi cei care nu au drept de vot. Elevii a 20 de licee din Paris au manifestat împotriva ambilor candidaţi. La un moment dat protestul a degenerat, vedeţi imagini în continuare.

Sursa foto: Guliver/GettyImages

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri