Ambasadorul Turciei la București, despre motivele pentru care Hakan Șukur riscă patru ani de închisoare

Data publicării:
GettyImages-56148280

Într-un interviu pentru Digi24 ambasadorul Turciei la Bucureşti a avertizat că toţi cei care îl susţin pe Fethullah Gulen sunt o ameninţare pentru conducerea de la Ankara.

„Hakan Şukur este unul dintre cei mai cunoscuţi membri ai grupului Gulen, nu neagă acest lucru. Este un admirator puternic al lui Fethullah Gulen. Am văzut foarte bine, pe 15 iulie, cât de periculoşi sunt aceşti oameni. Au folosit mai mult de 30 de avioane, 30 de elicoptere, au ucis civili, au bombardat parlamentul, aşa că oricine încă îl mai susţine pe Fethullah Gulen va plăti, din păcate, acelaşi preţ”, a spus ambsadorul Koray Ertas.

Hakan Şukur ar trebui să apară în faţa judecătorilor în câteva săptămâni, pentru că l-ar fi insultat pe președintele Turciei. Avocaţii fotbalistului susţin însă că acuzaţiile sunt false.

Fotbalistul a criticat, după lovitura de stat eșuată, declaraţiile oficialilor turci care ar fi vrut închiderea şcolilor suspectate de legături cu mişcarea lui Gulen.

Hakan Șukur se află, în prezent, în SUA. Potrivit presei străine, Hakan Şukur a respins acuzaţiile potrivit cărora ar fi fugit în Statele Unite. Fostul internaţional a precizat că s-a dus în America pentru a-şi promova proiectul de înfiinţare a unei academii sportive cu predare în limba engleză.

Golul lui Hakan Şukur de la Cupa Mondială din 2002 a intrat în istorie. Atacantul turc a înscris 332 de goluri în 709 meciuri. A fost de opt ori campion al Turciei cu Galatasaray Istanbul, unde a jucat alături de Gică Hagi. A renunţat însă la fotbal şi a intrat în politică, iniţial ca membru al partidului fondat de Recep Erdogan. Doi ani mai târziu, Hakan Şukur s-a alăturat mişcării Hizmet, conduse de clericul Fetullah Gulen.

Citiți și: 
EXCLUSIV. Turcia a pus cinci firme de avocatură pe urmele clericului Fetullah Gulen
TURCIA | Ce vrea să facă Erdogan cu armata după lovitura de stat eșuată
Cristian Pîrvulescu: Mă îndoiesc că Turcia a fost un aliat real al NATO
Un nepot al clericului Fethullah Gülen a fost arestat în Turcia
Cine este clericul Fethullah Gulen, „inamicul nr. 1” al lui Erdogan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri