Angela Merkel candidează pentru al patrulea mandat

Data actualizării: Data publicării:
Christian Democrats (CDU) Hold Annual Federal Congress
KARLSRUHE, GERMANY - DECEMBER 15: German Chancellor and Chairwoman of the German Christian Democrats (CDU) Angela Merkel pictured at the annual CDU federal congress on December 15, 2015 in Karlsruhe, Germany. The CDU is meeting following a dramatic year in which Germany admitted approximately one million migrants and refugees under an open-door policy spearheaded by Merkel. A growing number of CDU members think Merkel has gone too far and see the influx as a burdensome challenge that should have been capped sooner. (Photo by Thomas Lohnes/Getty Images)

După săptămâni de speculaţii, a venit în anunţul oficial: Angela Merkel a confirmat în această seară că va candida anul viitor pentru un nou mandat de cancelar, cel de-al patrulea consecutiv. Şefa executivului de la Berlin a spus că e conştientă că viitoarele alegeri vor fi dificile, cu multe provocări. S-a arătat pregătită şi pentru critici, venite atât pe plan intern, cât şi internaţional. Angela Merkel deţine funcţia de cancelar de 11 ani.

 

„M-am gândit la asta o perioadă îndelungată de timp. Decizia (de a candida, n.r.) pentru al patrulea mandat, după 11 ani în funcţie, este orice altceva, dar nu banală”, a spus Angela Merkel.

Scopul meu în politică este să lucrez pentru a ţine ţara unită, să mă asigur că vorbim unul cu altul. Nimeni nu are monopol asupra adevărului. Dar vrem să ne certăm unul cu altul ca democraţi. Asta înseamnă să discutăm, nu să ne urâm, nu să îi înjosim pe alţii sau să îi îndepărtăm”, a adăugat ea.

În vârstă de 62 de ani, actualul cancelar este în funcţie de 11 ani. Mulţi o vad pe Angela Merkel drept un garant al stabilităţii în Europa, mai ales în contextul discuţiilor privind ieşirea marii Britanii din Uniunea Europeană.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri