Atacatorul din Munchen avea 300 de gloanțe la el. S-ar fi inspirat din masacrul comis de Anders Breivik în Norvegia

Data publicării:
munchen GettyImages-579198418

Nouă oameni au fost uciși după ce tânărul a deschis focul la întâmplare într-un mall. 27 de persoane au fost rănite, dintre care 10 sunt în stare gravă. Printre victime nu sunt turişti, ci doar localnici.

Șapte dintre cei uciși erau adolescenți.

Printre victime se află de asemenea trei persoane care au și cetățenie turcă și trei kosovari.

Poliția a furnizat astăzi mai multe detalii despre atacator: este născut și crescut în Germania, nu avea legături cu grupările islamiste, avea probleme psihice și era interesat de „atacurile neașteptate”.

Este vorba aici de o boală, de o formă de depresie”, a spus procurorul orașului, Thomas Steinkraus-Koch, într-o conferință de presă la Munchen.

Atacul nu are nicio legătură cu fenomenul imigraţiei sau imigranţii. Atacatorul are 18 ani, s-a născut şi a crescut în Munchen, este elev. Apartamentul - sau mai degrabă camera în care locuia a fost percheziţionată. Nu am găsit niciun indiciu sau legătură cu aşa numita grupare Stat Islamic. În schimb, am găsit documente şi informaţii despre atacuri neaşteptate, atacatorul era interesat de aceste lucruri”, a spus la rândul său Hubertus Andrae, şeful Poliţiei Munchen.

Pe de altă parte, poliția germană consideră că există „o legătură evidentă” între atacul comis vineri de tânărul germano-iranian de 18 ani în orașul Munchen și ucigașul norvegian Anders Behring Breivik.

Vineri s-au împlinit cinci ani de la masacrul din Norvegia comis de Breivik, care a ucis 77 de persoane, amintește Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri